Rikardo Gomeš ima poruku za "Grobare"...

Upoznajte bolje Rikarda Gomeša, napadača sa Zelenortskih ostrva, koji je u četvrtak postigao prvenac u zvaničnom derbiju u dresu Partizana.

Fudbal 15.07.2018 | 21:00
Rikardo Gomeš ima poruku za "Grobare"...
Gomeš koji je u Partizan prešao iz portugalskog Nasionala iznosi svoje prve utiske za zvaničan Partizanov sajt.

"Presrećan sam, jer je to moj prvi gol na zvaničnoj utakmici za Partizan za koju znamo da je od velikog značaja za sve, a ujedno se nadam da je i najava mojih dobrih budućih partija", rekao je Gomeš.

U Beogradu si već više od mesec dana, ako izostavimo period priprema. Kako ti se dopada grad?

"Nisam imao vremena da mnogo obiđem grad zbog gustog rasporeda, ali sam dosta već istražio preko interneta. Bio sam na nekoliko mesta koja su mi se dopala, ali čekam da mi dođe porodica pa ćemo zajedno u obilazak".

Sprijateljio si se sa Đorđem Ivanovićem. O čemu razgovarate i na kom jeziku?

"Đole je predivan momak. Zovem ga Hulk po liku iz crtanog filma, jer je veoma jak. Pričamo i na engleskom, ne govorimo ga baš najbolje, ali se razumemo odlično. Ja ne razumem srpski, Đole ne zna portugalski i onda su tu stalno neke šale kada smo van trening kampa. Mi imamo naš jezik".

Napadač Leandro Tavamba je napustio klub i otišao u Saudijsku Arabiju. Verovatno si čuo da su mu navijači napravili i pesmu tokom boravka u Partizanu.

"To svakom imponuje, a podrška publike dolazi kao zahvalnost za rad na terenu. To me svakako još više motiviše da dam najbolje od sebe, pa se nadam da ću i ja imati čime da se ponosim".

Da li si probao srpsku hranu?

"Samo ponešto. Bili smo dugo u Sloveniji, sada u Nikšiću, a tada imamo strogo propisan režim ishrane. Ima vremena za degustaciju".

Imao si malu povredu u Sloveniji i tada si izjavio da se u Partizanu radi baš naporno?

"Svaka zemlja ima svoj sistem rada, a u Partizanu se radi studiozno i dosta i na fizičkoj spremi. Sistem rada je drugačiji od Portugala, ali se privikavam, tako da nema problema".

Porodica nije još uvek sa tobom?

"Dolaze za nekoliko dana, a supruga se posebno raduje što će živeti u Beogradu"

Tvoja poruka navijačima Partizana?

"Željno iščekujem da osetim atmosferu na stadionu o kojoj mi konstantno svi govore. Nadam se da će nam kao i uvek pomoći i biti dvanaesti igrač na terenu, jer uz njihov energiju možemo da postignemo sve što želimo, a ja ću lično kao napadač dati maksimum", zaključio je Gomeš.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar