Ево зашто се нису подносили Павле Вуисић и Чкаља

У кадру су деловали сагласно, као да су сцене припремали у највећој љубави. О њиховом односу сведочи Мирјана Вуисић.

Забава 14.07.2018 | 11:31
Ево зашто се нису подносили Павле Вуисић и Чкаља
Чкаља је био штребер, перфекциониста, који је знао да пређе невидљиву линију између професионализма и преглумљавања. С друге стране, Паја Вуисић је припадао другој школи глуме, чистом натурализму.

У кадру су деловали сагласно, као да су сцене припремали у највећој љубави. О њиховом односу сведочи Мирјана Вуисић, супруга великана наше глуме Павла Вуисића.

– Ја Чкаљу никад нисам упознала. Кад мало боље погледате Чкаљу и Павла, видећете да је то немогућа фузија. Чкаља је стопостотни глумац и до крајњих граница је ишао у својој глуми. Павле уопште није био глумац. Знао је да каже: „Ја се само понашам.“ И истина је – целог се живота понашао – рекла је Мирјана новинару Александру Ђуричићу у књизи “После фајронта”, а преноси Аваз.

Чкаља је глумио и преглумљивао, а Павле је због тога кључао. Када је Телевизија Београд десетак година после серије и филма “Камионџије” желела да сними наставак “Камионџије поново возе”, Вуисић није хтео ни да чује. Први пут је прихватио само да би се видела разлика, да покаже шта је глума, али други пут није долазило у обзир.

– Уверавали су га годину. Како сам ја у том тренутку почела да градим имање, које се и њему допало, премерио је плац, израчунао колико ће коштати ограда и тражио хонорар од 110.000 динара. Продуценти су полудели јер је максимални хонорар за главне глумце износио 12.000 и није постојала законска могућност да му дају више. Само је одмахнуо руком. Онда су они пронашли начин да направе видеокасете које ће се продавати гастарбајтерима и осигурали му тражени новац – казала је она.

Али Павле је имао нови захтев – хонорар се мора повећати и Чкаљи и то на барем на 50 хиљада. Тако је снимљен наставак “Камионџија”.


Новости
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ок

14.07.2018 10:04

Легенде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

15.07.2018 07:56

Вјечна им слава

Name

Мајстори

15.07.2018 20:55

Паја је мајстор какав се нерадја.Цкаља је био увјек испод Паје.

Name

Па наравно

15.07.2018 06:57

Само се плус и минус привлаце.Не зелим да казем да је неко плус или минус, Бозе сацувај. У природи не мозе другације а то је једини и најбољи идеалан спој. Само се треба препознати.

ОДГОВОРИТЕ