Најбоље острво за љетовање у Европи

Нажалост, немамо ни довољно времена, а ни довољно новца да видимо сва острва у Европи због чега је сајт "Травел + Леисуре“ изабрао најбоље у годишњој додели Wорлд’с Бест Аwардс.

Путовања 13.07.2018 | 16:04
Најбоље острво за љетовање у Европи
Туристи су гласали за своје омиљене дестинације на основу атрактивности, природних лепота, плажа, хране, људи и новчане исплативости. 

Награду за најбољу летњу дестинацију према избору „Травел + Леисуре“ освојио је Парос, грчко острво у Кикладима које се налази на само пар сати од Атине трајектом.

Острво је описано као најбоље чувана тајна Грчке, а разлог да га посетите јесу његове предивне плаже, космополитски ноћни живот и антички музеји. 

Туристи обилазак Пароса могу почети из Наусе, традиционалног рибарског села које се сматра једном од најлепших лука у Грчкој. Сурфери могу уживати на Златној плажи, која је и домаћин Светског купа у сурфу. Гранитне формације које су креирале најлепше увалице и пећине на острву чекају вас на плажи идеалној за пливаче, Колимбитрес. Они који воле забаву на песку нека посете плажу Амбелас, која је посебно популарна међу локалкцима или Санта Марију где ће попити најлепши мохито.

А острво обилује и културно-историјским знаменитостима. Посетите Парикију и античко гробље, Венецијански замак из 13. века и Археолошки музеј чији артефакти датирају из неолитског периода.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар