Najbolje ostrvo za ljetovanje u Evropi

Nažalost, nemamo ni dovoljno vremena, a ni dovoljno novca da vidimo sva ostrva u Evropi zbog čega je sajt "Travel + Leisure“ izabrao najbolje u godišnjoj dodeli World’s Best Awards.

Putovanja 13.07.2018 | 16:04
Najbolje ostrvo za ljetovanje u Evropi
Turisti su glasali za svoje omiljene destinacije na osnovu atraktivnosti, prirodnih lepota, plaža, hrane, ljudi i novčane isplativosti. 

Nagradu za najbolju letnju destinaciju prema izboru „Travel + Leisure“ osvojio je Paros, grčko ostrvo u Kikladima koje se nalazi na samo par sati od Atine trajektom.

Ostrvo je opisano kao najbolje čuvana tajna Grčke, a razlog da ga posetite jesu njegove predivne plaže, kosmopolitski noćni život i antički muzeji. 

Turisti obilazak Parosa mogu početi iz Nause, tradicionalnog ribarskog sela koje se smatra jednom od najlepših luka u Grčkoj. Surferi mogu uživati na Zlatnoj plaži, koja je i domaćin Svetskog kupa u surfu. Granitne formacije koje su kreirale najlepše uvalice i pećine na ostrvu čekaju vas na plaži idealnoj za plivače, Kolimbitres. Oni koji vole zabavu na pesku neka posete plažu Ambelas, koja je posebno popularna među lokalkcima ili Santa Mariju gde će popiti najlepši mohito.

A ostrvo obiluje i kulturno-istorijskim znamenitostima. Posetite Parikiju i antičko groblje, Venecijanski zamak iz 13. veka i Arheološki muzej čiji artefakti datiraju iz neolitskog perioda.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar