Уклања се атлетска стаза на стадиону Звезде?!

Најава преуређења стадиона "Рајко Митић", у смислу уклањања атлетске стазе, није наишла на одобравање људи из Атлетског клуба Црвена звезда.

Остали спортови 14.07.2018 | 15:30
Уклања се атлетска стаза на стадиону Звезде?!
У недавном интервјуу "Спортском журналу" генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић најавио је одређене грађевинске радове на стадиону у Љутице Богдана за 2019. годину, који би подразумевали и уклањање атлетске стазе.

"Приближићемо западну трибину терену, затим радити и остале трибине без атлетске стазе... Морају да се прате стандарди, више у Европи нема стадиона са стазом", рекао је Терзић.

У Атлетском клубу Црвена звезда са неверицом су примили ову информацију, поготово због дуге традиције и резултата.

"Постојимо 75 година, буквално од првог дана постојања Црвене звезде као спортског друштва. Први мушки сениорски састав, првак Европе са 'Маракане' у било ком спорту, био је Атлетски клуб. Нико није освојио више националних титула шампиона од нас и то у свим узрастима. Имали смо светске и европске рекордере, велики број освајача медаља са највећих такмичења. У овом тренутку капитен женског састава нам је Татјана Јелача, вицешампионка Европе у бацању копља. Имамо учеснике предстојећег Првенства Старог континента у Берлину. Бројимо 600 чланова, то је практично исто толико породица везаних за овај матични спорт. Зар то може да се избрише једним потезом?", истиче у интервјуу "Спортском журналу" спортски директор АК Црвена звезда Невен Ранић.

У Атлетском клубу наводе да су за ове планове сазнали из интервјуа Звездана Терзића и да им се нико није обратио тим поводом.

Штавише, планови су раније били другачији - да ће се правити нова стаза.

Надају се да ће позитивно решење по Атлетски клуб ипак бити пронађено.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар