Uklanja se atletska staza na stadionu Zvezde?!

Najava preuređenja stadiona "Rajko Mitić", u smislu uklanjanja atletske staze, nije naišla na odobravanje ljudi iz Atletskog kluba Crvena zvezda.

Ostali sportovi 14.07.2018 | 15:30
Uklanja se atletska staza na stadionu Zvezde?!
U nedavnom intervjuu "Sportskom žurnalu" generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je određene građevinske radove na stadionu u Ljutice Bogdana za 2019. godinu, koji bi podrazumevali i uklanjanje atletske staze.

"Približićemo zapadnu tribinu terenu, zatim raditi i ostale tribine bez atletske staze... Moraju da se prate standardi, više u Evropi nema stadiona sa stazom", rekao je Terzić.

U Atletskom klubu Crvena zvezda sa nevericom su primili ovu informaciju, pogotovo zbog duge tradicije i rezultata.

"Postojimo 75 godina, bukvalno od prvog dana postojanja Crvene zvezde kao sportskog društva. Prvi muški seniorski sastav, prvak Evrope sa 'Marakane' u bilo kom sportu, bio je Atletski klub. Niko nije osvojio više nacionalnih titula šampiona od nas i to u svim uzrastima. Imali smo svetske i evropske rekordere, veliki broj osvajača medalja sa najvećih takmičenja. U ovom trenutku kapiten ženskog sastava nam je Tatjana Jelača, vicešampionka Evrope u bacanju koplja. Imamo učesnike predstojećeg Prvenstva Starog kontinenta u Berlinu. Brojimo 600 članova, to je praktično isto toliko porodica vezanih za ovaj matični sport. Zar to može da se izbriše jednim potezom?", ističe u intervjuu "Sportskom žurnalu" sportski direktor AK Crvena zvezda Neven Ranić.

U Atletskom klubu navode da su za ove planove saznali iz intervjua Zvezdana Terzića i da im se niko nije obratio tim povodom.

Štaviše, planovi su ranije bili drugačiji - da će se praviti nova staza.

Nadaju se da će pozitivno rešenje po Atletski klub ipak biti pronađeno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar