ЛЕ - Партизан: Преко Црне Горе (опет) до Европе!

"Улазимо са великом жељом и амбицијама да поново направимо велике ствари у Европи", рекао тренер Партизана Мирослав Ђукић пред почетак квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 12.07.2018 | 10:15
ЛЕ - Партизан: Преко Црне Горе (опет) до Европе!
Партизан се у Никшићу осећа као код куће.

Уочи прве утакмице 1. кола квалификација за Лигу Европе пртив пљеваљског Рудара, фудбалере Партизана је у хотелу "Оногошт" приредио доскорашњи члан стручног штаба црно-белих, рођени Никшићанин Андрија Делибашић.

Уз Делибашића, на стадиону Сутјеске ће у четвртак увече бити и велики број навијача Партизана, како из Никшића, тако и других крајева Црне Горе, који очекују победу црно-белих.

Али, и Рудар има своје амбиције и жеље, а како су поручили представници овог клуба, имају план како да се супроставе Партизану. 

Као и прошпле сезоне, када је европски пут (додуше, тада у квалификацијама за Лигу шампиона), тако и ове, Партизан почиње из Црне Горе.

Српски вицешампион је велики фаворит у овом двомечу. Победом би отклонио све дилеме пред реванш.

"Улазимо и у ову сезону са великом жељом и амбицијама да направимо велике ствари у Европи. Као и прошле године тако и ове крећемо из Црне Горе - преко Црне Горе до Европе", рекао је Ђукић са осмехом и наставио обраћање новинарима у Никшићу:

"Надамо се да ћемо поновити одличну сезону у Европи. Имамо заиста велике амбиције у Европи, ово је прелепо такмичење, које вам даје престиж, афирмише играле и све ћемо учинити да поновимо успех. Мислим да имамо квалитет да то поновимо и да побољшамо".

О мечу са Рударом...

"Знамо да ће бити тежак меч, неће нам бити нимало лако. Гледали смо неколико мечева Рудара на припремама на Златибору, има дефанзивну чврстину и пробаће да нас угрози контрама. Учинићемо све да прођемо, јер имамо велике амбиције у Европи. Имамо добру екипу и можемо да направимо озбиљне ствари у Европи тако да ћемо све учинити да овде направимо добар резултат".

Небојша Косовић, рођени Никшићанин и црногорски репрезентативац, зна да ће Партизан имати велику подршку.

"Наши циљеви су увек исти, желимо да се домогнемо групне фазе Лиге Европе. Искрено, нисам пратио Рудар прошле сезоне, знам пар играча. Желимо да од самог старта наметнемо наш стил игре, затворимо све прилазе нашем голу и надам се повољном резултату већ у првој утакмици".

За разлику од колеге из Рудара, Ђукић није открио тим.

"То никад не говорим унапред, прво играчима саопштавам ко ће да игра.

Извор: мондо.ме/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар