LE - Partizan: Preko Crne Gore (opet) do Evrope!

"Ulazimo sa velikom željom i ambicijama da ponovo napravimo velike stvari u Evropi", rekao trener Partizana Miroslav Đukić pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 12.07.2018 | 10:15
LE - Partizan: Preko Crne Gore (opet) do Evrope!
Partizan se u Nikšiću oseća kao kod kuće.

Uoči prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope prtiv pljevaljskog Rudara, fudbalere Partizana je u hotelu "Onogošt" priredio doskorašnji član stručnog štaba crno-belih, rođeni Nikšićanin Andrija Delibašić.

Uz Delibašića, na stadionu Sutjeske će u četvrtak uveče biti i veliki broj navijača Partizana, kako iz Nikšića, tako i drugih krajeva Crne Gore, koji očekuju pobedu crno-belih.

Ali, i Rudar ima svoje ambicije i želje, a kako su poručili predstavnici ovog kluba, imaju plan kako da se suprostave Partizanu. 

Kao i prošple sezone, kada je evropski put (doduše, tada u kvalifikacijama za Ligu šampiona), tako i ove, Partizan počinje iz Crne Gore.

Srpski vicešampion je veliki favorit u ovom dvomeču. Pobedom bi otklonio sve dileme pred revanš.

"Ulazimo i u ovu sezonu sa velikom željom i ambicijama da napravimo velike stvari u Evropi. Kao i prošle godine tako i ove krećemo iz Crne Gore - preko Crne Gore do Evrope", rekao je Đukić sa osmehom i nastavio obraćanje novinarima u Nikšiću:

"Nadamo se da ćemo ponoviti odličnu sezonu u Evropi. Imamo zaista velike ambicije u Evropi, ovo je prelepo takmičenje, koje vam daje prestiž, afirmiše igrale i sve ćemo učiniti da ponovimo uspeh. Mislim da imamo kvalitet da to ponovimo i da poboljšamo".

O meču sa Rudarom...

"Znamo da će biti težak meč, neće nam biti nimalo lako. Gledali smo nekoliko mečeva Rudara na pripremama na Zlatiboru, ima defanzivnu čvrstinu i probaće da nas ugrozi kontrama. Učinićemo sve da prođemo, jer imamo velike ambicije u Evropi. Imamo dobru ekipu i možemo da napravimo ozbiljne stvari u Evropi tako da ćemo sve učiniti da ovde napravimo dobar rezultat".

Nebojša Kosović, rođeni Nikšićanin i crnogorski reprezentativac, zna da će Partizan imati veliku podršku.

"Naši ciljevi su uvek isti, želimo da se domognemo grupne faze Lige Evrope. Iskreno, nisam pratio Rudar prošle sezone, znam par igrača. Želimo da od samog starta nametnemo naš stil igre, zatvorimo sve prilaze našem golu i nadam se povoljnom rezultatu već u prvoj utakmici".

Za razliku od kolege iz Rudara, Đukić nije otkrio tim.

"To nikad ne govorim unapred, prvo igračima saopštavam ko će da igra.

Izvor: mondo.me/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar