ЛШ - квалификације: Звезда - тим за Спартакс...

Стојиљковић да отвори серију, Мелег да креира - Милић да крунише припреме! Владан Милојевић вероватно неће одмах изнети најјаче карте на сто, али ће се на терену наћи окосница тима, како би се избегле било какве непредвиђене околности у Риги.

Фудбал 11.07.2018 | 10:45
ЛШ - квалификације: Звезда - тим за Спартакс...
Оно што је уигравано током припремног периода биће на делу и у Риги. Владан Милојевић ће у среду (18.00) на Сконто стадиону извести екипу која је у овом тренутку спремна да без већих проблема обезбеди миран реванш у Београду 17. априла. Објективно гледано црвено-бели су велики фаворити за победу, па ништа сем ње неће и не може представљати добро обављен посао против Спартакса, без обзира на то како се буде одвијала ситуација на терену.

Стратег црвено-белих вероватно неће одмах изнети најјаче карте на сто, јер је неопходно сачувати одређену дозу резерве и сачувати се за квалитетније противнике, попут кипарског АПОЕЛ-а, али ће се на терену наћи окосница тима која је обележила претходну сезону, како би се избегле било какве непредвиђене околности.

У последњој линији неће бити никаквих изненађења. На гол линији ће се наћи неприкосновени Милан Боран, на десном боку је један од лидера ове генерације Филип Стојковић, а на левом репрезентативац Милан Родић. Учесник Мундијала у Русији је попут Немање Радоњића прескочио припремни период и имао осам дана одмора након Светског првенства, али се без њега у тиму, када је довољно спреман и потпуно здрав, не може замислити позиција левог бека.

Вујадину Савићу и Срђану Бабићу припреме су добро дошле да се уиграју, па се не очекује да ће имати превеликих проблема са навалом Спартакса. Шампион Летоније је у овом тренутку можда само нешто спремнији од Звезде, док је све остало на страни српског шампиона и требало би да направи кључну превагу у тиму.

Милојевић је током припрема уигравао формацију 4-1-4-1 са осигурачем Бранком Јовичићем. Нешто испред њега биће један од бољих играча црвено-белих из прошле сезоне Ненад Крстичић. Некадашњи играч Сампдорије и Алавеса поново ће представљати ту спону између напада и одбране, неко ко ће кварити игру противника, али и износити лопту до завршнице.

Ипак, диригентска палица ће бити у рукама Дејана Мелега. Некадашњи капитен Војводине могао би да буде кључни играч у офанзивним акцијама црвено-белих. Од његове луцидности и правих пасова зависиће и учинак најистуренијих играча, а пре свих Николе Стојиљковића, који овај меч мора да искористи и покаже да управа клуба и стручни штаб не морају превише да журе се ангажовањем очекиваног појачања из иностранства у шпицу напада.

Чини се да је Мохамед Ел Фарду Бен пронашао себе на овим припремама. Пролетос је имао проблема са самопоуздањем, био је под великим оптерећењем јер се од њега много очекивало, али сада делује знатно мирније и конкретније у навали. Он ће на десни бок, а на леви Немања Милић. Бивши играч Спартака и ОФК Београда се током припрема изборио за своју позицију у овом тиму, иако се могло очекивати и да уочи почетка сезоне испадне из тима због силно појачане конкуренције. Али, он је био један од оних који су највише покзали на Златибору и Аустрији, постигао је три гола и то би могао да крунише у Риги. Реално гледано, Милојевић неће имати бољу ситуацију од ове да га награди за уложени труд у последњих месец дана, посебно што је то место у тиму резервисано за репрезентативца Немању Радоњића.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар