Из пећине спашен једанаести дјечак

Светски медији преносе да су данас, у последњој фази спасавања заробљених дечака из тајландске пећине, извучени девети, десети и једанаести дечак.

Свијет 10.07.2018 | 13:14
Из пећине спашен једанаести дјечак
У пећини су и даље тренер и још једно дете, од укупно 12 дечака колико их је било заробљено.

Иако су светски медији пренели најпре, да је из пећине извучен девети дечак, а недуго затим и десети и једанаести, званичних потврда ових информација нема.

За сва три спасена дечака наводи се да су изнета на носилима из пећине. Ал Џазира јавља, позивајући се на свог новинара на лицу места, да су преостали дечак, иначе најмлађи међу заробљеним дечацима, и њихов тренер, стигли до пећине број 3, што значи да су најгори део пута већ прешли. Очекује се да се ускоро појави вест и да су они безбедно извучени из пећине.

АП је нешто раније јавио да је амбулантно возило виђено како напушта место код пећине на северу Тајланда, одакле би данас требало да буду извучена и преостала четворица дечака и њихов тренер.

Најмање девет амбулантних возила паркирано је код пећине, пренео је АП, напомињући да у принципу прође више сати пре него што званичници потврде да је неко извучен из пећине.

Операција спасавања преостала четири дечака и њиховог тренера из пећине на северу Тајланда почела је јутрос, а званичници очекују да ће сва петорица бити извучена током дана.

Шеф спасилачке мисије Наронгсак Осотанакорн изјавио је да је 19 чланова спасилачке екипе ушло у пећину, пренео је Ројтерс.

Осотанакорн је навео да је данашња трећа и последња фаза операције спасавања почела нешто после 10 сати по локалном времену.

"Сва петорица ће бити истовремено данас извучена", рекао је Осотанакорн, што су присутни с радошћу гласно поздравили.

Он је напоменуо да би ова фаза спасавања могла да траје нешто дуже него претходне две, које су завршене у року од неколико сати.

АП преноси да ће пећину данас напустити и лекар и тројица припадника тајландских "фока" који су са дечацима.

Група од 12 дечака и њихов тренер налазили су се у пећини од 23. јуна.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дубравка

10.07.2018 11:59

Сwи спасени!!! Господ да благослови рониоце и цијелу екипу спасилаца! А ХРАБРИ ДЈЕЦАЦИ, ДА СЕ СТО ПРИЈЕ ОПОРАВЕ! АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

10.07.2018 13:11

СПАСИОЦИ ТРЕБАЈУ ДОБИТИ НАЈВЕЋА ПРИЗНАЊА ОД СВОЈЕ ДРЖАВЕ И СВЕ ДРУГЕ ПРИВИЛЕГИЈЕ.БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ