У младима је потенцијал БиХ

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествује данас на састанку министара иностраних послова Петог самита о Западном Балкану који се, у оквиру Берлинског процеса, одржава у Лондону.

Босна и Херцеговина 09.07.2018 | 14:55
У младима је потенцијал БиХ
Црнадак је учествовао на панелу посвећеном младима, заједно са министрима иностраних послова Западног Балкана, комесаром за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханнесом Хахном и представницима цивилног друштва. Црнадак је у оквиру панела одговарао на питања младих из 100 организација цивилног друштва и активиста.

У свом излагању, Црнадак је истакао да су млади људи покретачи будућности и најјачи потенцијал који имамо. Нагласио је, међутим, да је од почетка Берлинског процеса, данас најизраженији проблем великог броја одлазака младих људи из БиХ и из региона. Истакао је да млади све више одлазе не само из економских разлога, већ и због недостатка перспективе, наде у бољу будућност и повјерења у институције.



Црнадак је посебно нагласио потребу да се институције на свим нивоима у БиХ ангажују на оживљавању предузетничког духа међу младим људима, из разлога што већина њих данас као идеално запослење види рад у државној служби.

Сви учесници панела посвећеног младима су се сагласили да је потребна још снажнија сарадња институција и младих, као и снажније повезивање у оквиру региона када је у питању ова проблематика.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак данас ће учествовати на пленарној сесији, чији ће домаћин бити државни секретар за спољне послове и послове Цоммонwеалтха Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Борис Јохнсон, а на којем ће учествовати министри иностраних послова Западног Балкана, као и министри иностраних послова 8 земаља чланица ЕУ.

(БН) 






Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Геограпхy

09.07.2018 13:04

који млади? Па сви млади бјеже вани главом без обзира, е сад ако јепотенцијал у младим који су на буџету јер су у одговарајућој партији то је друго. Мада су они потенцијал само за гласање и за добро појести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

09.07.2018 15:15

Греска министре.Трецина отисла.Трецина купила дипломе а ту нема будуцности.Трецина у кафани с дрогом у дзепу.БиХ нема будуцности.Једино ви политицари и ови из медј заједнице видите ту неку будуцност.Политицка фатаморгана.Јос једна.

Name

Који црни млади

09.07.2018 13:21

Е са ким ми хоћемо да рушимо власт, па овај није за оваца а камо ли за власти. Мјесто да га склонимо док не прођу избори, он сваки дан у медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

09.07.2018 14:54

Нема од те прице ниста ,младез је немоцна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxy

09.07.2018 17:19

Де ти људино моли тамо те странце да нас приме да радимо и зивимо као људи, јер ни са вама ни са овима сто су на власти зивота овдје неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локални Дрипац

10.07.2018 15:10

Ми, млади који смо се поштено школовали и завршили факултете не можемо да радимо. Отишао сам вани и сад ми је криво што нисам и раније. Глуп сам што пола живота потроших у овим шумама са шумарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.07.2018 21:42

А у самој БиХ коцница.

ОДГОВОРИТЕ