Прије одласка на спавање обавезно попијте чашу воде

Вода је течност незаменљива за здравље човека, који је, међутим, често не пије у довољним количина или је мења другим пићима.

Здравље 09.07.2018 | 14:12
Прије одласка на спавање обавезно попијте чашу воде
Лекари и стучњаци за исхрану препоручују обавезан унос два литра воде дневно. Такође, истичу и значај испијања воде увече, пред одлазак у кревет.

Расположење

Једно истраживање из 2014. године дошло је до закључка да мањак воде у организму води ка депресији, што може да доведе до поремећаја сна. Истраживање је показало да унос воде значајно утиче на расположење, односно да су људи који пију довољно течности срећнији, задовољнији и смиренији.

Чишћење организма

Испијање воде, посебно млаке или топле, подстиче варење и детоксикацију организма. Топла вода, такође, поправља циркулацију, помаже при губитку килограма, као и код избацивања токсина путем зноја.

Умањује болове

Једна чаша топле воде попијена пре спавања пружа довољно хидратације и умањити болове, уколико имате стомачних проблема. По жељи, у воду се може додати мало лимуна, што ће допинети бољем укусу али и уносу витамина Ц.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

11.07.2018 20:58

Не пити воду пре спавања јер це вас то тјерати да се пробудите и да идете у тоалет те це тако прекинути сан који је теско након паљења свијетла наставити јер се луцење мелатонина прекида у мозгу и разсањујемо се. Никако не узима лимун јер витамин Ц подстице узбудјеност и разбудјеност.

ОДГОВОРИТЕ