Prije odlaska na spavanje obavezno popijte čašu vode

Voda je tečnost nezamenljiva za zdravlje čoveka, koji je, međutim, često ne pije u dovoljnim količina ili je menja drugim pićima.

  • Magazin
  • Zdravlje


Lekari i stučnjaci za ishranu preporučuju obavezan unos dva litra vode dnevno. Takođe, ističu i značaj ispijanja vode uveče, pred odlazak u krevet.

Raspoloženje

Jedno istraživanje iz 2014. godine došlo je do zaključka da manjak vode u organizmu vodi ka depresiji, što može da dovede do poremećaja sna. Istraživanje je pokazalo da unos vode značajno utiče na raspoloženje, odnosno da su ljudi koji piju dovoljno tečnosti srećniji, zadovoljniji i smireniji.

Čišćenje organizma

Ispijanje vode, posebno mlake ili tople, podstiče varenje i detoksikaciju organizma. Topla voda, takođe, popravlja cirkulaciju, pomaže pri gubitku kilograma, kao i kod izbacivanja toksina putem znoja.

Umanjuje bolove

Jedna čaša tople vode popijena pre spavanja pruža dovoljno hidratacije i umanjiti bolove, ukoliko imate stomačnih problema. Po želji, u vodu se može dodati malo limuna, što će dopineti boljem ukusu ali i unosu vitamina C.

B 92
foto:internet

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Christian Sweden

11.07.2018 22:58

Ne piti vodu pre spavanja jer ce vas to tjerati da se probudite i da idete u toalet te ce tako prekinuti san koji je tesko nakon paljenja svijetla nastaviti jer se lucenje melatonina prekida u mozgu i razsanjujemo se. Nikako ne uzima limun jer vitamin C podstice uzbudjenost i razbudjenost.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.