Видео: Вида каже да се шалио, ФИФА га неће казнити!

Само упозорење за хрватског дефанзивца након поруке "Слава Украјини" коју је снимио после победе над Русијом.

Фудбал 08.07.2018 | 21:45
Видео: Вида каже да се шалио, ФИФА га неће казнити!
Видео на Инстаграму после победе над Русијом није скупо коштао Хрвате!

Бивши репрезентативац те земље Огњен Вукојевић, који је сада члан стручног штаба Златка Далића, објавио је синоћ на свом Инстаграм профилу видео снимак на ком слави победу над Русијом - на коме он и Домагој Вида поручују "Слава Украјини".



Обојица фудбалера су бранила боје кијевског Динама, а то је иначе поклич украјинске војске.

Познато је да су Украјина и Русија су у веома деликатним односима, нарочито од 2014. и случаја Крим, а овај непромишљени потез изнервирао је домаћина Светског првенства - због чега је и ФИФА покренула дисциплински поступак против Хрвата.

"ФИФА истражује различите извештаја након утакмице, као и потенцијалне доказе. Молимо вас за стрпљење док не прикупимо све информације", поручују из ове организације.

Према извештајима из Хрватске, Домагоју Види прети суспензија од чак два меча неиграња и новчана казна од најмање 5.000 швајцарских франака.

Наравно, овде се повлачи и паралела са прославом голова Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке који су победу над Србијом прославили показивањем "двоглавог албанског орла" шакама, али тада тај потез није окарактерисан као политички - и двојица фудбалера су добила само новчану казну.

И овога пута - ФИФА је била блага.

Кровна фудбалска организација није казнила Домагоја Виду него му је само послала "званично упозорење" пошто је процењено да то није био наступ у јавности, него је то "приватни снимак" за пријатеље из Украјине.

Раније у току дана, Домагој Вида се и извинио због овог видео снимка...

"Ова победа је за Хрватску, а видео с Вукојевићем је био само шала. Имам много пријатеља у Украјини још из времена када сам играо у Динамо Кијеву па сам то рекао због њих. Не знам зашто су Руси толико бесни због тога, али ја њих волим и опет понављам да је све била само шала. Нисам никога желио увредити", изјавио је један од јунака победе над Русијом.

С обзиром да га ФИФА није казнила, то значи да ће Домагој Вида бити у саставу Хрватске за полуфинални меч против Енглеске у Москви.

Тај дуел заказан је за 11. јул од 20 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рус

09.07.2018 07:58

крим је русија

ОДГОВОРИТЕ