Video: Vida kaže da se šalio, FIFA ga neće kazniti!

Samo upozorenje za hrvatskog defanzivca nakon poruke "Slava Ukrajini" koju je snimio posle pobede nad Rusijom.

Fudbal 08.07.2018 | 21:45
Video: Vida kaže da se šalio, FIFA ga neće kazniti!
Video na Instagramu posle pobede nad Rusijom nije skupo koštao Hrvate!

Bivši reprezentativac te zemlje Ognjen Vukojević, koji je sada član stručnog štaba Zlatka Dalića, objavio je sinoć na svom Instagram profilu video snimak na kom slavi pobedu nad Rusijom - na kome on i Domagoj Vida poručuju "Slava Ukrajini".



Obojica fudbalera su branila boje kijevskog Dinama, a to je inače poklič ukrajinske vojske.

Poznato je da su Ukrajina i Rusija su u veoma delikatnim odnosima, naročito od 2014. i slučaja Krim, a ovaj nepromišljeni potez iznervirao je domaćina Svetskog prvenstva - zbog čega je i FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvata.

"FIFA istražuje različite izveštaja nakon utakmice, kao i potencijalne dokaze. Molimo vas za strpljenje dok ne prikupimo sve informacije", poručuju iz ove organizacije.

Prema izveštajima iz Hrvatske, Domagoju Vidi preti suspenzija od čak dva meča neigranja i novčana kazna od najmanje 5.000 švajcarskih franaka.

Naravno, ovde se povlači i paralela sa proslavom golova Đerdana Šaćirija i Granita Džake koji su pobedu nad Srbijom proslavili pokazivanjem "dvoglavog albanskog orla" šakama, ali tada taj potez nije okarakterisan kao politički - i dvojica fudbalera su dobila samo novčanu kaznu.

I ovoga puta - FIFA je bila blaga.

Krovna fudbalska organizacija nije kaznila Domagoja Vidu nego mu je samo poslala "zvanično upozorenje" pošto je procenjeno da to nije bio nastup u javnosti, nego je to "privatni snimak" za prijatelje iz Ukrajine.

Ranije u toku dana, Domagoj Vida se i izvinio zbog ovog video snimka...

"Ova pobeda je za Hrvatsku, a video s Vukojevićem je bio samo šala. Imam mnogo prijatelja u Ukrajini još iz vremena kada sam igrao u Dinamo Kijevu pa sam to rekao zbog njih. Ne znam zašto su Rusi toliko besni zbog toga, ali ja njih volim i opet ponavljam da je sve bila samo šala. Nisam nikoga želio uvrediti", izjavio je jedan od junaka pobede nad Rusijom.

S obzirom da ga FIFA nije kaznila, to znači da će Domagoj Vida biti u sastavu Hrvatske za polufinalni meč protiv Engleske u Moskvi.

Taj duel zakazan je za 11. jul od 20 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rus

09.07.2018 07:58

krim je rusija

ODGOVORITE