Шведски селектор "гласа" за Енглеску!

Јане Андерсон нема дилему да су Кејн и другови шампионски материјал.

Фудбал 08.07.2018 | 19:45
Шведски селектор "гласа" за Енглеску!
Репрезентација Енглеске дошла је на Светско првенство без много помпе, али је успела да уради оно што "на папиру" квалитетнији претходници нису.

Селектор Герет Саутгејт и његови пулени донели су нацији радост због првог полуфинала СП након 1990. године, а дуел са Хрватском је оптимална прилика да оду још корак даље.

Са тим се слаже и селектор Шведске Јане Андерсон, чија екипа је у суботу релативно лако положила оружје пред Енглезима - 0:2, головима Мегвајера и Алија након убацивања високих лопти у шеснаестерац.

"Уопште немам дилему да ли Енглеска може да освоји титулу. Снажни су, одлучни и добро организовани. Честитам њима и њиховом тренеру. Дали су нам мало шанси да урадимо нешто више, а у тим ситуацијама је њихов голман био феноменалан", изјавио је Андерсон.

Швеђани су се борили за прво полуфинале СП од турнира у САД 1994. године, када су за њих играли Мартин Далин, Кенет Андерсон, Томас Бролин, Хенрик Ларсон, голман Томас Равели...

После победа над Мексиком и Швајцарском, од њих се у четвртфиналу очекивало више.

"Једноставно смо наишли на доброг противника, а ми нисмо били на свом највишем нивоу. Разлике су мале у оваквим утакмицама. До првог примљеног гола смо били равноправни, а да смо искористили шансу за 1:1 на почетку другог полувремена, то би нас вратило у живот", каже њихов селектор.

Меч Енглеска - Хрватска игра се у Москви у среду од 20 часова, а дан раније у Санкт Петербургу на програму је утакмица Француска - Белгија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар