Švedski selektor "glasa" za Englesku!

Jane Anderson nema dilemu da su Kejn i drugovi šampionski materijal.

Fudbal 08.07.2018 | 19:45
Švedski selektor "glasa" za Englesku!
Reprezentacija Engleske došla je na Svetsko prvenstvo bez mnogo pompe, ali je uspela da uradi ono što "na papiru" kvalitetniji prethodnici nisu.

Selektor Geret Sautgejt i njegovi puleni doneli su naciji radost zbog prvog polufinala SP nakon 1990. godine, a duel sa Hrvatskom je optimalna prilika da odu još korak dalje.

Sa tim se slaže i selektor Švedske Jane Anderson, čija ekipa je u subotu relativno lako položila oružje pred Englezima - 0:2, golovima Megvajera i Alija nakon ubacivanja visokih lopti u šesnaesterac.

"Uopšte nemam dilemu da li Engleska može da osvoji titulu. Snažni su, odlučni i dobro organizovani. Čestitam njima i njihovom treneru. Dali su nam malo šansi da uradimo nešto više, a u tim situacijama je njihov golman bio fenomenalan", izjavio je Anderson.

Šveđani su se borili za prvo polufinale SP od turnira u SAD 1994. godine, kada su za njih igrali Martin Dalin, Kenet Anderson, Tomas Brolin, Henrik Larson, golman Tomas Raveli...

Posle pobeda nad Meksikom i Švajcarskom, od njih se u četvrtfinalu očekivalo više.

"Jednostavno smo naišli na dobrog protivnika, a mi nismo bili na svom najvišem nivou. Razlike su male u ovakvim utakmicama. Do prvog primljenog gola smo bili ravnopravni, a da smo iskoristili šansu za 1:1 na početku drugog poluvremena, to bi nas vratilo u život", kaže njihov selektor.

Meč Engleska - Hrvatska igra se u Moskvi u sredu od 20 časova, a dan ranije u Sankt Peterburgu na programu je utakmica Francuska - Belgija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar