Калдерон: Није чудо што Роналдо хоће у Јувентус!

Перез не зна шта ради! Човек који је довео Португалца у краљевски клуб анализира тренутну ситуацију и, између редова, најављује мега трансфер.

Фудбал 08.07.2018 | 23:30
Калдерон: Није чудо што Роналдо хоће у Јувентус!
Бивши председник мадридског Реала и човек који је довео Кристијана Роналда у тај клуб, Рамон Калдерон рекао је да неће бити изненађен ако Португалац пређе у Јувентус и оптужио је Флорентина Переза да није довољно водио рачуна.

Према најавама из Италије и Шпаније, Роналдо је веома близу преласка у редове торинске Старе даме и то у трансферу вредном 100.000.000 евра.

“Ако Роналдо напусти Реал, оставиће празнину коју је тешко попунити. Није лако наћи таквог шампиона који стално учествује у игри екипе и даје преко 50 голова по сезони. Не заборавимо да Роналдо то ради већ девет година“, рекао је Калдерон за италијански Тутомеркато.

Зашто делује да је Роналдо толико одлучан у намери да напусти краљевски клуб?

“У питању је комбинација више разлога. Флорентино Перез је претходних година доносио неке сјајне одлуке, али његов проблем је што не разуме како да се на прави начин односи према нечему што су му други оставили. Тако је било са одласцима Касиљаса и Раула, две легенде клуба“.

То је, према Калдероновим речима, његов наследник показао и одмах по повратку на функцију.

“Када је дошао, Перез је одмах пробао да промени или поништи уговоре које смо направили месецима раније. Од тог тренутка настао је конфликт са играчима који никад није решен. Кулминирало је тиме што је Роналдо схватио да га Перез не цени на начин на који би требало“.

И наставио је Калдерон у истом стилу.

“Роналдо је желео већу плату, али то је нормално кд најбољег радника у свакој компанији. Наљутио се када је чуо да је Реал спреман да понуди Нејмару плату дупло већу од његове. Надам се да Перез ипак може да убеди Роналда да остане у Реалу“.

Са друге стране, долазак Роналда могао би Јувентусу коначно да донесе прекид 23-годишњег поста у Лиги шампиона.

“Када причамо о историји, традицији и власничкој структури, Јувентус је одавно заслужио право да га сматрају једним од највећих клубова на свету. Због тога ми не би било чудно ако Роналдо изабере Бјанконере. Ако то уради, Јувентус може да се сматра веома срећним“.

Калдерон нема дилему шта би све Португалац могао да донесе Јувентусу.

“Потпуно би учврстили лидерску позицију у Италији и добили велики квалитет за Лигу шампиона. Он својим талентом доноси сталну жељу да се остварује нешто што прво делује немогуће. Мало играча у свету фудбала тако дуго има толику амбицију и гура себе напред. Због тога верујем да Роналдо може да игра на овом нивоу још четири или пет година“, закључио је Калдерон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар