Kalderon: Nije čudo što Ronaldo hoće u Juventus!

Perez ne zna šta radi! Čovek koji je doveo Portugalca u kraljevski klub analizira trenutnu situaciju i, između redova, najavljuje mega transfer.

Fudbal 08.07.2018 | 23:30
Kalderon: Nije čudo što Ronaldo hoće u Juventus!
Bivši predsednik madridskog Reala i čovek koji je doveo Kristijana Ronalda u taj klub, Ramon Kalderon rekao je da neće biti iznenađen ako Portugalac pređe u Juventus i optužio je Florentina Pereza da nije dovoljno vodio računa.

Prema najavama iz Italije i Španije, Ronaldo je veoma blizu prelaska u redove torinske Stare dame i to u transferu vrednom 100.000.000 evra.

“Ako Ronaldo napusti Real, ostaviće prazninu koju je teško popuniti. Nije lako naći takvog šampiona koji stalno učestvuje u igri ekipe i daje preko 50 golova po sezoni. Ne zaboravimo da Ronaldo to radi već devet godina“, rekao je Kalderon za italijanski Tutomerkato.

Zašto deluje da je Ronaldo toliko odlučan u nameri da napusti kraljevski klub?

“U pitanju je kombinacija više razloga. Florentino Perez je prethodnih godina donosio neke sjajne odluke, ali njegov problem je što ne razume kako da se na pravi način odnosi prema nečemu što su mu drugi ostavili. Tako je bilo sa odlascima Kasiljasa i Raula, dve legende kluba“.

To je, prema Kalderonovim rečima, njegov naslednik pokazao i odmah po povratku na funkciju.

“Kada je došao, Perez je odmah probao da promeni ili poništi ugovore koje smo napravili mesecima ranije. Od tog trenutka nastao je konflikt sa igračima koji nikad nije rešen. Kulminiralo je time što je Ronaldo shvatio da ga Perez ne ceni na način na koji bi trebalo“.

I nastavio je Kalderon u istom stilu.

“Ronaldo je želeo veću platu, ali to je normalno kd najboljeg radnika u svakoj kompaniji. Naljutio se kada je čuo da je Real spreman da ponudi Nejmaru platu duplo veću od njegove. Nadam se da Perez ipak može da ubedi Ronalda da ostane u Realu“.

Sa druge strane, dolazak Ronalda mogao bi Juventusu konačno da donese prekid 23-godišnjeg posta u Ligi šampiona.

“Kada pričamo o istoriji, tradiciji i vlasničkoj strukturi, Juventus je odavno zaslužio pravo da ga smatraju jednim od najvećih klubova na svetu. Zbog toga mi ne bi bilo čudno ako Ronaldo izabere Bjankonere. Ako to uradi, Juventus može da se smatra veoma srećnim“.

Kalderon nema dilemu šta bi sve Portugalac mogao da donese Juventusu.

“Potpuno bi učvrstili lidersku poziciju u Italiji i dobili veliki kvalitet za Ligu šampiona. On svojim talentom donosi stalnu želju da se ostvaruje nešto što prvo deluje nemoguće. Malo igrača u svetu fudbala tako dugo ima toliku ambiciju i gura sebe napred. Zbog toga verujem da Ronaldo može da igra na ovom nivou još četiri ili pet godina“, zaključio je Kalderon.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar