Лијево посљедње коцкање с Миланом!

Да ли је ово последњи ексер у ковчег посрнулог гиганта?!

Фудбал 08.07.2018 | 22:00
Лијево посљедње коцкање с Миланом!
Тужна је судбина фудбалског клуба Милан. Некадашњи шампион Италије, Европе и света пао је на најниже гране због велике преваре кинеских инвеститора на челу са Јонгхонгом Лијем.

Човек који себе зове великим бизнисменом довео је посрнулог италијанског гиганта до просјачког штапа и налази се пред новом променом власничке структуре. Амерички инвеститори окупљени око агенције Елиот већ су покренули правни поступак како би преузели Лијеву имовину због неплаћених дугова који износе преко 412.000.000 евра! Толико новца Јонгхонг Ли дугује групи инвеститора од које је позајмио новац за прошлогодишњи прелазни рок и завршавање куповине клуба од Силвија Берлусконија.

Како јавља специјализовани финансијски лист Ил Соле 24 Оре, Јонгхонг Ли је крајем прошлог месеца пробио све рокове за уплату рате од 32.000.000 евра на Елиотов рачун, због чега су инвеститори већ предали потребну документацију како би пребили дугове преузимањем клуба и Лијеве компаније са седиштем у Луксембургу, преко које је и извршена трансакција куповине Милана прошлог лета.

Исти лист тврди да је Ли бацио последњу коцку којом ће покушати да избегне овакву судбину и заправо овај сценарио одложи бар још мало. Он је, наиме, кренуо у потрагу за новим купцем који би Елиоту исплатио комплетан дуг и тако заправо постао равноправни власник Милана у будућности. Ли би то морао да уради до понедељка, јер за почетак наредне седмице заказано рочиште после којег би Елиот званично преузео клуб.

Спекулише се да је једна од опција да Ли некако пронађе 32.000.000 евра како би исплатио рату за дуг и онда поднео жалбу суду да се спречи преузимање клуба.

Помиње се да су амерички инвеститори спремни за неку врсту преговора, али под својим условима.

Као потенцијални купац Милана помиње се руски милијардер Алишер Усманов, иначе деоничар Арсенала.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар