Lijevo posljednje kockanje s Milanom!

Da li je ovo poslednji ekser u kovčeg posrnulog giganta?!

Fudbal 08.07.2018 | 22:00
Lijevo posljednje kockanje s Milanom!
Tužna je sudbina fudbalskog kluba Milan. Nekadašnji šampion Italije, Evrope i sveta pao je na najniže grane zbog velike prevare kineskih investitora na čelu sa Jonghongom Lijem.

Čovek koji sebe zove velikim biznismenom doveo je posrnulog italijanskog giganta do prosjačkog štapa i nalazi se pred novom promenom vlasničke strukture. Američki investitori okupljeni oko agencije Eliot već su pokrenuli pravni postupak kako bi preuzeli Lijevu imovinu zbog neplaćenih dugova koji iznose preko 412.000.000 evra! Toliko novca Jonghong Li duguje grupi investitora od koje je pozajmio novac za prošlogodišnji prelazni rok i završavanje kupovine kluba od Silvija Berluskonija.

Kako javlja specijalizovani finansijski list Il Sole 24 Ore, Jonghong Li je krajem prošlog meseca probio sve rokove za uplatu rate od 32.000.000 evra na Eliotov račun, zbog čega su investitori već predali potrebnu dokumentaciju kako bi prebili dugove preuzimanjem kluba i Lijeve kompanije sa sedištem u Luksemburgu, preko koje je i izvršena transakcija kupovine Milana prošlog leta.

Isti list tvrdi da je Li bacio poslednju kocku kojom će pokušati da izbegne ovakvu sudbinu i zapravo ovaj scenario odloži bar još malo. On je, naime, krenuo u potragu za novim kupcem koji bi Eliotu isplatio kompletan dug i tako zapravo postao ravnopravni vlasnik Milana u budućnosti. Li bi to morao da uradi do ponedeljka, jer za početak naredne sedmice zakazano ročište posle kojeg bi Eliot zvanično preuzeo klub.

Spekuliše se da je jedna od opcija da Li nekako pronađe 32.000.000 evra kako bi isplatio ratu za dug i onda podneo žalbu sudu da se spreči preuzimanje kluba.

Pominje se da su američki investitori spremni za neku vrstu pregovora, ali pod svojim uslovima.

Kao potencijalni kupac Milana pominje se ruski milijarder Ališer Usmanov, inače deoničar Arsenala.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar