Озил 2010. - Хамес 2014. - Азар 2018. године...

Да ли је право време да Флорентино Перез започне нову еру?

Фудбал 08.07.2018 | 22:30
Озил 2010. - Хамес 2014. - Азар 2018. године...
Знамо сви колико Флорентино Перез воли Светско првенство. О томе могу да посведоче Месут Озил иХамес Родригез. Зато, на Мундијалу у Русији, а после приче о растанку са Кристијаном Роналдом, Мадриђани једним оком држе на нишану и његову потенцијалну замену, која мора да попуни врло значајну рупу.

Пик се зна, а њему је данас ударни текст у Марки посветио и њихов новинар Пабло Дијаз, који саветује челнике Краљевског клуба како треба да наставе низ довођења најбољих светских фудбалера на сваке четири мундијалске године. Такав играч је сигурно враголасти Еден Азар, фудбалер на кога је чак и славниЗинедин Зидан секао вене и који се у неколико прелазних рокова спомиње као могуће појачање Мадриђана.

Маркин новинар тврди да је Реал заинтересован за нападача Челсија и репрезентације Белгије, који мало мало па на друштвеној мрежи изрази дивљење величини тог клуба. Посебно су га пратили током пролећа у двомечу осмине финала Лиге шампиона против Барселоне када је Азар, иако је Челси добро играо, пао у сенку Бразилца Вилијана.

Такође, иза Белгијанца је тешка сезона коју су обележила трвења у свлачионици, пошто су многи играчи били у лошем односу са Антонијом Контеом, што се видело и по резултатима Плаваца. Једино што је недостатакАзара је чињеница да нема континуитет добрих игара, али је то мало и до клуба и такав проблем сигурно не би имао у Реалу. Марка подсећа и да је Белгијанац у потпуности искористио другу шансу овог лета на Мундијалу у Русији где игра фантастично.

То се видело и синоћ против Бразила. Иако није био стрелац, по многима је био убедљиво најбољи на терену и цементирао успех златне генерације белгијског фудбала коју су многи унапред отписали. Стајао је на терену пуном звезда, ту је био и Нејмар, а Бразилци су имали ноћну мору сваки пут када је враголасти Азаримао лопту у ногама. У првом полувремену је показивао дриблерске способности, док је у другом био можда и једини који је имао снаге да трчи с лоптом преко целог терена.

Показао је да је фудбалски писмени вођа Белгије. Азаров једини хендикеп, а то подвлаче и Шпанци, је то што га позиција на којој игра чини неадекватним партнером Нејмара који је такође пожељан у Мадриду. И јасно је да само један од њих двојице може да буде замена за Роналда. То је препрека која се тренутно чини непремостивом, али Азаров Мундијал још није готов док је Нејмаров завршен.

И шта ако Белгија освоји Светско првенство, а Азар буде најбољи играч турнира? Хоће ли Флорентино Перезмоћи да му одоли? 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар