Ozil 2010. - Hames 2014. - Azar 2018. godine...

Da li je pravo vreme da Florentino Perez započne novu eru?

Fudbal 08.07.2018 | 22:30
Ozil 2010. - Hames 2014. - Azar 2018. godine...
Znamo svi koliko Florentino Perez voli Svetsko prvenstvo. O tome mogu da posvedoče Mesut Ozil iHames Rodrigez. Zato, na Mundijalu u Rusiji, a posle priče o rastanku sa Kristijanom Ronaldom, Madriđani jednim okom drže na nišanu i njegovu potencijalnu zamenu, koja mora da popuni vrlo značajnu rupu.

Pik se zna, a njemu je danas udarni tekst u Marki posvetio i njihov novinar Pablo Dijaz, koji savetuje čelnike Kraljevskog kluba kako treba da nastave niz dovođenja najboljih svetskih fudbalera na svake četiri mundijalske godine. Takav igrač je sigurno vragolasti Eden Azar, fudbaler na koga je čak i slavniZinedin Zidan sekao vene i koji se u nekoliko prelaznih rokova spominje kao moguće pojačanje Madriđana.

Markin novinar tvrdi da je Real zainteresovan za napadača Čelsija i reprezentacije Belgije, koji malo malo pa na društvenoj mreži izrazi divljenje veličini tog kluba. Posebno su ga pratili tokom proleća u dvomeču osmine finala Lige šampiona protiv Barselone kada je Azar, iako je Čelsi dobro igrao, pao u senku Brazilca Vilijana.

Takođe, iza Belgijanca je teška sezona koju su obeležila trvenja u svlačionici, pošto su mnogi igrači bili u lošem odnosu sa Antonijom Konteom, što se videlo i po rezultatima Plavaca. Jedino što je nedostatakAzara je činjenica da nema kontinuitet dobrih igara, ali je to malo i do kluba i takav problem sigurno ne bi imao u Realu. Marka podseća i da je Belgijanac u potpunosti iskoristio drugu šansu ovog leta na Mundijalu u Rusiji gde igra fantastično.

To se videlo i sinoć protiv Brazila. Iako nije bio strelac, po mnogima je bio ubedljivo najbolji na terenu i cementirao uspeh zlatne generacije belgijskog fudbala koju su mnogi unapred otpisali. Stajao je na terenu punom zvezda, tu je bio i Nejmar, a Brazilci su imali noćnu moru svaki put kada je vragolasti Azarimao loptu u nogama. U prvom poluvremenu je pokazivao driblerske sposobnosti, dok je u drugom bio možda i jedini koji je imao snage da trči s loptom preko celog terena.

Pokazao je da je fudbalski pismeni vođa Belgije. Azarov jedini hendikep, a to podvlače i Španci, je to što ga pozicija na kojoj igra čini neadekvatnim partnerom Nejmara koji je takođe poželjan u Madridu. I jasno je da samo jedan od njih dvojice može da bude zamena za Ronalda. To je prepreka koja se trenutno čini nepremostivom, ali Azarov Mundijal još nije gotov dok je Nejmarov završen.

I šta ako Belgija osvoji Svetsko prvenstvo, a Azar bude najbolji igrač turnira? Hoće li Florentino Perezmoći da mu odoli? 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar