ЛН - завршни турнир: Одбојкаши поражени од Бразила!

С Француском за полуфинале! Одбојкашка репрезентација Србије поражена је од Бразила са 3-0 у сетовима, у првом мечу завршног турнира Лиге нација у Француској.  Бразил јак и "намазан", одбојкаши на најтежем путу.  Изабраници Николе Грбића изгубили у првој утакмици Фајнал-сикса у Лилу.

Остали спортови 05.07.2018 | 22:50
ЛН - завршни турнир: Одбојкаши поражени од Бразила!
Србији ни сет против Бразила, Орлови против Француза за полуфинале. Селекција Никола Грбића у петак мора да победи са 3:0 или 3:1.

Изабраници Николе Грбића по сетовима су побеђени са 25:16, 28:26, 25:19.

Србија ће за пролаз у полуфинале играти против домаћина Француске, која је у првом колу савладала "Селесао" у пет сетова. "Орловима" је потребно да "Триколоре" победе са 3:0 или 3:1.

У првом сету наши нису били на потребном нивоу, Бразил је олако долазио до поена и заслужено су дошли до вођство. 

Током другог сета била је доста другачија ситауција, играло се поен за поен, а на крају су одлучиле ситнице. "Селесао" славио је са 28:26, што је значило да Србију чека тежак задатак. 

У трећем периоду игре играчи Николе Грбића изгледали су одлично на терену, али све до средине сета. Тада је судија у столици два пута оштетио наше играчи, ми смо се жалили, и уместо да водимо са 13:12, губили смо 14:12, а потом је после неколико минута било 21:15 јер су наши потпуно потонули. 

Утакмица између одбојкаша Србије и Француске игра се у петак од 20.45 у Лилу.

Одбојкашка репрезентација Србије поразом је почела учешће на завршном турниру новог такмичења, "Лиге нација".  

У дуелу са олимпијским шампионом, наша селекција изгубила је у сва три сета, чиме је прешла на најтежи пут ка полуфиналу, који подразумева да је српским одбојкашима у петак (20.45) против Француске неопходна победа 3:0 или 3:1.

Последњи пут "триколори" су пали пред нашим одбојкашима још 2011. године и то додатно појашњава колико ће то бити тежак задатак.

Бразил - Србија 25:16, 28:26, 25:19

Иако Грбићев тим није изборио освојени сет, то не говори довољно о борби која је вођена на фудбалском стадиону Пјер Моро. Јужноамериканци су убедљиво повели 1:0, али су "орлови" реаговали, показали зубе у другом сету и у били у игри све до велике грешке судије Лија средином трећег.

При резултату 12:12 Срећко Лисинац одсервирао је ас, али је судија предао поен Бразилцима, који су затим сервирали док су се српски одбојкаши и даље постављали у пољу. Арбитар је казнио наш тим досудивши грешку у ротацији, а расправа са њим одузела је потом Грбићевим играчима фокус, па је Бразил мирно остварио максималну победу.

Александар Атанасијевић донео је Србији 17 поена, Марко Ивовић је дуго улазио у ритам и изборио 13 поена, а Срећко Лисинац 10.

Бразилци су у првој утакмици турнира изгубили од Француске 2:3, што поједностављује рачуницу нашем тиму. Нажалост - не олакшава је.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар