LN - završni turnir: Odbojkaši poraženi od Brazila!

S Francuskom za polufinale! Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Brazila sa 3-0 u setovima, u prvom meču završnog turnira Lige nacija u Francuskoj.  Brazil jak i "namazan", odbojkaši na najtežem putu.  Izabranici Nikole Grbića izgubili u prvoj utakmici Fajnal-siksa u Lilu.

Ostali sportovi 05.07.2018 | 22:50
LN - završni turnir: Odbojkaši poraženi od Brazila!
Srbiji ni set protiv Brazila, Orlovi protiv Francuza za polufinale. Selekcija Nikola Grbića u petak mora da pobedi sa 3:0 ili 3:1.

Izabranici Nikole Grbića po setovima su pobeđeni sa 25:16, 28:26, 25:19.

Srbija će za prolaz u polufinale igrati protiv domaćina Francuske, koja je u prvom kolu savladala "Selesao" u pet setova. "Orlovima" je potrebno da "Trikolore" pobede sa 3:0 ili 3:1.

U prvom setu naši nisu bili na potrebnom nivou, Brazil je olako dolazio do poena i zasluženo su došli do vođstvo. 

Tokom drugog seta bila je dosta drugačija sitaucija, igralo se poen za poen, a na kraju su odlučile sitnice. "Selesao" slavio je sa 28:26, što je značilo da Srbiju čeka težak zadatak. 

U trećem periodu igre igrači Nikole Grbića izgledali su odlično na terenu, ali sve do sredine seta. Tada je sudija u stolici dva puta oštetio naše igrači, mi smo se žalili, i umesto da vodimo sa 13:12, gubili smo 14:12, a potom je posle nekoliko minuta bilo 21:15 jer su naši potpuno potonuli. 

Utakmica između odbojkaša Srbije i Francuske igra se u petak od 20.45 u Lilu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela učešće na završnom turniru novog takmičenja, "Lige nacija".  

U duelu sa olimpijskim šampionom, naša selekcija izgubila je u sva tri seta, čime je prešla na najteži put ka polufinalu, koji podrazumeva da je srpskim odbojkašima u petak (20.45) protiv Francuske neophodna pobeda 3:0 ili 3:1.

Poslednji put "trikolori" su pali pred našim odbojkašima još 2011. godine i to dodatno pojašnjava koliko će to biti težak zadatak.

Brazil - Srbija 25:16, 28:26, 25:19

Iako Grbićev tim nije izborio osvojeni set, to ne govori dovoljno o borbi koja je vođena na fudbalskom stadionu Pjer Moro. Južnoamerikanci su ubedljivo poveli 1:0, ali su "orlovi" reagovali, pokazali zube u drugom setu i u bili u igri sve do velike greške sudije Lija sredinom trećeg.

Pri rezultatu 12:12 Srećko Lisinac odservirao je as, ali je sudija predao poen Brazilcima, koji su zatim servirali dok su se srpski odbojkaši i dalje postavljali u polju. Arbitar je kaznio naš tim dosudivši grešku u rotaciji, a rasprava sa njim oduzela je potom Grbićevim igračima fokus, pa je Brazil mirno ostvario maksimalnu pobedu.

Aleksandar Atanasijević doneo je Srbiji 17 poena, Marko Ivović je dugo ulazio u ritam i izborio 13 poena, a Srećko Lisinac 10.

Brazilci su u prvoj utakmici turnira izgubili od Francuske 2:3, što pojednostavljuje računicu našem timu. Nažalost - ne olakšava je.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar