Подигнута оптужница против Парме!

Стварно је фрка! Ништа од Серије А? Спортски тужилац терети клуб и играча Емануелеа Калаја да су покушали да наместе одлучујући дуел са Специјом.

Фудбал 07.07.2018 | 10:00
Подигнута оптужница против Парме!
Навијачи Парме три године су чекали на повратак вољеног клуба у италијанску Серију А, међутим, како сада ствари стоје, то се вероватно неће десити. И не само што се неће десити, већ клубу прети озбиљна казна јер је спортски тужилац подигао оптужницу због сумње да су Крсташи покушали да наместе кључни меч прошле сезоне.

Цео случај базиран је на порукама које је фудбалер Парме Емануеле Калајо послао фудбалерима Специје уочи утакмице последњег кола Серије Б. Крсташи су у том мечу славили са 2:0 и изборили повратак у највиши ранг само три године након што су због банкрота избачени у четврти ранг такмичења.

Фудбалски савез Италије саопштио је да је Калајо оптужен да је покушао да утиче на исход утакмице тако што је од играча Специје Филипа де Кола и Клаудија Терција тражио да не „запињу превише“ у поменутом мечу.

Важно је напоменути да се Калајо директно терети за покушај намештања, док ће Парма као клуб сносити индиректну одговорност ако се кривица докаже пред спортским органима савеза.

Иначе, Калајо је очигледно био прилично самоуверен у томе што је радио пошто је колегама из Специје слао преко апликације Wхатсапп.

Целу ситуацију са овим случајем помно прате и у Палерму, јер ће управо тај фудбалски клуб, уколико Парма заиста буде кажњена, бити промовисан у новог члана фудбалске Серије А.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар