Мбапе у Реалу - (још) не!

Европски шампион у размаку од два дана је демантовао гласине о довођењу двојице звезда актуелног Мундијала.  Мбапе у Реалу за 272. 000. 000€? Мадриђани кажу не! Европски медији писали су да је Реал Мадрид заинтересован за фудбалера ПСЖ Килијана Мбапеа, као неког ко би могао да замени Кристијана Роналда, али је мадридски клуб то демантовао.

Фудбал 06.07.2018 | 22:30
Мбапе у Реалу - (још) не!
Килијан Мбапе, који је одушевио игром у мечу Француска - Аргентина 4:3, неће овог лета у рекордном трансферу постати члан Реал Мадрида!

Угледни француски новинар Баптист Рипар у среду пре подне је објавио да ће 19-годишњи нападач Пари сен Жермена прећи у Реал за 272 милиона евра, што је за 50 милиона више него што су "свеци" прошлог лета платили Барселони за Нејмара.

Око ове незваничне информације подигла се велика прашина, па су "краљевићи" били принуђени да реагују званичним саопштењем.

"Информација о наводном договору Реала и Пари сен Жермена око Килијана Мбапеа је потпуно нетачна. Реал није послао понуду ни Пари сен Жермену, ни играчу. Овом приликом осуђујемо ширење информација оваквог типа".

Мбапе је пре годину дана дошао у ПСЖ из Монака, испрва на позајмицу, јер Парижани због поштовања финансијског фер-плеја нису могли да у истом прелазном року купе и њега и Нејмара.

Трансфер вредан 180 милиона евра зато је озваничен тек овог лета.

Мбапе је на Мундијалу у Русији постигао три поготка, а нарочито импресиван је био у победи над Аргентином, којој је допринео са два гола и избореним пеналом.

Реал је у понедељак већ демантовао наводе шпанске ТВ станице "Еспањола", да је Пари сен Жермену понудио 310 милиона евра за Нејмара.

Ове гласине темеље се на пракси "краљевића" и њиховог председника Флорентина Переза, да увек тежи довођењу највећих светских звезда, нарочито оних који се истакну на првенствима Европе и света.

Поред тога, Реалу би била неопходна врхунска замена уколико би Кристијано Роналдо, као што се ових дана пише, одлучио да оде са стадиона "Сантјаго Бернабеу" (у Јувентус?).

Шпански медији су пренели да је првак Европе Реал Мадрид спреман је да понуди 272 милиона евра за Мбапеа и доведе га као замену за Кристијана Роналда који је близу преласка у Јувентус.

Роналдо је, како тврди шпанска Марка, пристао да пређе у клуб из Торина за плату од 30 милиона евра годишње, да је све близу говори и да је менаџер Жорж Мендеш допутовао у Торино на завршне преговоре, па се Реал наводно окренуо Мбапеу.

Ипак, 'Краљевски клуб' је све то демантовао рекавши да никаква понуда није послата у Париз.

"Реал Мадрид није послао никакву понуду, ни ПСЖ ни играчу, и жали за тим што су се овакве информације прошириле. Реал негира све лажне информације о којима пише јавност, а тичу се договора између француског фудбалера Мбапеа и Реал Мадрида", гласи званично саопштење Мадриђана.

Мбапе је на "Парк причева" званично прешао 1. јула 2017. године за баснословних 166 милиона фунти, а тренутно се налази у Русији, на Мундијалу, где га чека меч четвртфинала против Уругваја.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар