Mbape u Realu - (još) ne!

Evropski šampion u razmaku od dva dana je demantovao glasine o dovođenju dvojice zvezda aktuelnog Mundijala.  Mbape u Realu za 272. 000. 000€? Madriđani kažu ne! Evropski mediji pisali su da je Real Madrid zainteresovan za fudbalera PSŽ Kilijana Mbapea, kao nekog ko bi mogao da zameni Kristijana Ronalda, ali je madridski klub to demantovao.

Fudbal 06.07.2018 | 22:30
Mbape u Realu - (još) ne!
Kilijan Mbape, koji je oduševio igrom u meču Francuska - Argentina 4:3, neće ovog leta u rekordnom transferu postati član Real Madrida!

Ugledni francuski novinar Baptist Ripar u sredu pre podne je objavio da će 19-godišnji napadač Pari sen Žermena preći u Real za 272 miliona evra, što je za 50 miliona više nego što su "sveci" prošlog leta platili Barseloni za Nejmara.

Oko ove nezvanične informacije podigla se velika prašina, pa su "kraljevići" bili prinuđeni da reaguju zvaničnim saopštenjem.

"Informacija o navodnom dogovoru Reala i Pari sen Žermena oko Kilijana Mbapea je potpuno netačna. Real nije poslao ponudu ni Pari sen Žermenu, ni igraču. Ovom prilikom osuđujemo širenje informacija ovakvog tipa".

Mbape je pre godinu dana došao u PSŽ iz Monaka, isprva na pozajmicu, jer Parižani zbog poštovanja finansijskog fer-pleja nisu mogli da u istom prelaznom roku kupe i njega i Nejmara.

Transfer vredan 180 miliona evra zato je ozvaničen tek ovog leta.

Mbape je na Mundijalu u Rusiji postigao tri pogotka, a naročito impresivan je bio u pobedi nad Argentinom, kojoj je doprineo sa dva gola i izborenim penalom.

Real je u ponedeljak već demantovao navode španske TV stanice "Espanjola", da je Pari sen Žermenu ponudio 310 miliona evra za Nejmara.

Ove glasine temelje se na praksi "kraljevića" i njihovog predsednika Florentina Pereza, da uvek teži dovođenju najvećih svetskih zvezda, naročito onih koji se istaknu na prvenstvima Evrope i sveta.

Pored toga, Realu bi bila neophodna vrhunska zamena ukoliko bi Kristijano Ronaldo, kao što se ovih dana piše, odlučio da ode sa stadiona "Santjago Bernabeu" (u Juventus?).

Španski mediji su preneli da je prvak Evrope Real Madrid spreman je da ponudi 272 miliona evra za Mbapea i dovede ga kao zamenu za Kristijana Ronalda koji je blizu prelaska u Juventus.

Ronaldo je, kako tvrdi španska Marka, pristao da pređe u klub iz Torina za platu od 30 miliona evra godišnje, da je sve blizu govori i da je menadžer Žorž Mendeš doputovao u Torino na završne pregovore, pa se Real navodno okrenuo Mbapeu.

Ipak, 'Kraljevski klub' je sve to demantovao rekavši da nikakva ponuda nije poslata u Pariz.

"Real Madrid nije poslao nikakvu ponudu, ni PSŽ ni igraču, i žali za tim što su se ovakve informacije proširile. Real negira sve lažne informacije o kojima piše javnost, a tiču se dogovora između francuskog fudbalera Mbapea i Real Madrida", glasi zvanično saopštenje Madriđana.

Mbape je na "Park pričeva" zvanično prešao 1. jula 2017. godine za basnoslovnih 166 miliona funti, a trenutno se nalazi u Rusiji, na Mundijalu, gde ga čeka meč četvrtfinala protiv Urugvaja.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar