Жељезничар кажњава Закарића због Партизана!

Сарајевски Жељезничар покренуо дисциплински поступак против свог играча Горана Закарића јер је без дозволе клуба ступио у преговоре са ФК Партизан.  Жељо склонио Закарића из тима: Без дозволе преговара с Партизаном.  „Играч и његов менаџер игноришу правила ФИФА“, поручују из Сарајева.

Фудбал 05.07.2018 | 13:15
Жељезничар кажњава Закарића због Партизана!
Најбољи фудбалер Премијер лиге БиХ протекле сезоне, везиста Горан Закарић пошто-пото жели да пређе у београдски Партизан.

"Моја жеља је Партизан, и око тога немам дилему. Стигло је још неколико иностраних понуда у Жељезничар, али сам се опредијелио за црно-бијеле. Договорено је све што је до мене и Партизана, али је проблем настао око обештећења. Надам се да ће се клубови што прије договорити и да ће се све завршити најбоље за све три стране. Ријешио сам да је мој наредни клуб у каријери Партизан и једва чекам да дођем", рекао је Закарић у интервјуу за МОНДОприје двије недјеље.

Изгледало је да ће клуб са Грбавице да попусти и дозволи Закарићу да се пресели у Београд, али посљедње информације говоре супротно.

На сајту Жељезничара објављено је да је против Закарића покренут "дисциплински поступак, јер је без дозволе клуба ступио у преговоре са ФК Партизан".

"Закарић има важећи уговор са ФК Жељезничар до јануара идуће године, а према правилима ФИФА тек послије  9. јула ове године, може да, без дозволе, преговара са другим клубовима. Међутим, играч и његов менаџер Велибор Квргић већ неко вријеме, игноришући правила ФИФА, преговарају о личним условима и дијеле информације о понудама других клубова са ФК Партизани тако директно нарушавају модел повјерљивости на штету ФК Жељезничар, односно обештећења које нам као клубу припада", наведено је на сајту Жељезничара.

Додаје се да ће сарајевски клуб о овом случају обавијестити Фудбалски савез БиХ и ФИФА, а Закарић ће до окончања дисицплинског поступка тренирати одвојено од првог тима.

Није још Партизан завршио прелазни рок. Напротив. Горан Закарић је једна од мета спортског сектора клуба из Хумске 1, међутим, нејасно је кад, како и под којим околностима ће црно-бели успети да добију званично најбољег фудбалера Премијер лиге Босне и Херцеговине у минулој сезони.

Освајач Купа Србије је још пре поласка на припреме у Словенију утаначио детаље сарадње са играчем, сам Закарић је у изјави медијима потврдио да жели само у Београд и да га ништа друго не занима, међутим, посао није било могуће реализовати без треће стране. У овом случају Жељезничара, који је уговором „везао“ крилног везисту до јануара 2019. године

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар