Željezničar kažnjava Zakarića zbog Partizana!

Sarajevski Željezničar pokrenuo disciplinski postupak protiv svog igrača Gorana Zakarića jer je bez dozvole kluba stupio u pregovore sa FK Partizan.  Željo sklonio Zakarića iz tima: Bez dozvole pregovara s Partizanom.  „Igrač i njegov menadžer ignorišu pravila FIFA“, poručuju iz Sarajeva.

Fudbal 05.07.2018 | 13:15
Željezničar kažnjava Zakarića zbog Partizana!
Najbolji fudbaler Premijer lige BiH protekle sezone, vezista Goran Zakarić pošto-poto želi da pređe u beogradski Partizan.

"Moja želja je Partizan, i oko toga nemam dilemu. Stiglo je još nekoliko inostranih ponuda u Željezničar, ali sam se opredijelio za crno-bijele. Dogovoreno je sve što je do mene i Partizana, ali je problem nastao oko obeštećenja. Nadam se da će se klubovi što prije dogovoriti i da će se sve završiti najbolje za sve tri strane. Riješio sam da je moj naredni klub u karijeri Partizan i jedva čekam da dođem", rekao je Zakarić u intervjuu za MONDOprije dvije nedjelje.

Izgledalo je da će klub sa Grbavice da popusti i dozvoli Zakariću da se preseli u Beograd, ali posljednje informacije govore suprotno.

Na sajtu Željezničara objavljeno je da je protiv Zakarića pokrenut "disciplinski postupak, jer je bez dozvole kluba stupio u pregovore sa FK Partizan".

"Zakarić ima važeći ugovor sa FK Željezničar do januara iduće godine, a prema pravilima FIFA tek poslije  9. jula ove godine, može da, bez dozvole, pregovara sa drugim klubovima. Međutim, igrač i njegov menadžer Velibor Kvrgić već neko vrijeme, ignorišući pravila FIFA, pregovaraju o ličnim uslovima i dijele informacije o ponudama drugih klubova sa FK Partizani tako direktno narušavaju model povjerljivosti na štetu FK Željezničar, odnosno obeštećenja koje nam kao klubu pripada", navedeno je na sajtu Željezničara.

Dodaje se da će sarajevski klub o ovom slučaju obavijestiti Fudbalski savez BiH i FIFA, a Zakarić će do okončanja disicplinskog postupka trenirati odvojeno od prvog tima.

Nije još Partizan završio prelazni rok. Naprotiv. Goran Zakarić je jedna od meta sportskog sektora kluba iz Humske 1, međutim, nejasno je kad, kako i pod kojim okolnostima će crno-beli uspeti da dobiju zvanično najboljeg fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine u minuloj sezoni.

Osvajač Kupa Srbije je još pre polaska na pripreme u Sloveniju utanačio detalje saradnje sa igračem, sam Zakarić je u izjavi medijima potvrdio da želi samo u Beograd i da ga ništa drugo ne zanima, međutim, posao nije bilo moguće realizovati bez treće strane. U ovom slučaju Željezničara, koji je ugovorom „vezao“ krilnog vezistu do januara 2019. godine

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar