Шаровић: БиХ је на корак од чланства

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ, Мирко Шаровић, изјавио је данас да је БиХ на корак од чланства у Свјетској трговинској организацији /СТО/ у овој години, након 20 година преговора.

Босна и Херцеговина 03.07.2018 | 16:03
Шаровић: БиХ је на корак од чланства
Према његовим ријечима, након недавног потписивања билатераланог споразума са Бразилом, започети су билатерални преговори и са Русијом, која је једина преостала земља са којом преговори нису завршени.

"Имали смо добре преговоре и напредовали смо, а, ако буде среће и кроз Савјет министара прође одлука о квалитету течних нафтних горива, отварају нам се перспективе да завршимо преговоре и са Русијом и да остваримо циљ - чланство у СТО у овој години", рекао је Шаровић за БН ТВ.

Шаровић је навео да доношење ове одлуке о квалитету течних нафтних горива у Савјету министара неће бити лако, с обзиром на велике интересе и заинтересованост ширу од само нафтног сектора.

Ако то буде успјешно, он сматра да је БиХ, након пуних 20 година преговора, на корак од циља и чланства у СТО у овој години.

Коментаришући захтјев пољопривредника да се у БиХ на неко вријеме заустави увоз пшенице док се не откупи домаћа производња, Шаровић је рекао да је тешко донијети такву одлуку и да је за тако нешто потребна општа сагласност о том питању.

(БН/Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

То

03.07.2018 14:54

Само напред СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас народа

03.07.2018 16:30

Министре где је извоз меса,исоцна БиХ нема коме да прода овеце пољопривредници вапе за помоц.Уразуми се вец једном.

Name

Ре Глас

03.07.2018 16:41

Ниси ти глас народа него бот црвене секте

Name

Баја

03.07.2018 15:05

Имас ли ти пецат од снсда за то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.07.2018 15:24

Само напрјед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

03.07.2018 15:44

За мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неееее

03.07.2018 16:52

Улазак СТО значи озакоњење производње и промета ГМО.Да се нелажемо тога има и сада,али се ради.За оне деструктивне само обавјештење да та производња 30% скупља,да на том земљишту више ништа неможете гајити већ само то ГМО сјеме.То што та храна лоше дјелује на људе то вас је баш брига.Увози се ГМО сојина сачма па се хране краве,пилићи,коке носиље,свиње па путем млијека,пилећег,јунећег,свињског меса па имате мутације у организму и добијете дјецу са мутацијима. Нутелла је ГМО ,али је купујете дјеци јер је то фенси,а не домаће које је аут.Па онда позовите број за лијечење мале дјеце јер је при рођењу или раном дјетињству уочене генетске аномалије,па морате посебне предшколске,школске институције.Ако може ГМО легализујте марихуану,ЛСД ,па када се трујете да имате широк избор и да је све легално доступно јер нема разлике.Шта ћемо ми у СТО када немамо ни 10% производње које смо имали до 1992,а и тада смо били безначајни у свјетским оквирима.Шта то ми можемо извозити да нам улазак у СТО то омогућава,а прије нисмо то могли.Реците нам да је то наредба јер смо окупирана земља и да ми као земља које нема релевантне лабораторије за испитивање хране или било које друге робе,па као такви нисмо подобни нигдје,али за ову ствар је добро јер нам може до полица у маркетима и пијацама ући смеће од квалитета.

Name

Резултат

03.07.2018 16:04

Само са оваквим људима моземо напријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

03.07.2018 17:01

Ради Саровиц свој посао и свака њему и слицнима цаст . Има много одговорних политицара , постених људи. Људи са визијом неке свјетлије будуцности. Треба им дати максималну подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

03.07.2018 20:17

Пшеница. Откуп. Читајте шта је рекао Шаровић, најбољи министар свих времена. И ћутите. А пљујете по Влади РС због пшенице и откупне цјене данима. Зар је могуће да су сви наши политичари, иначе лопови, успјели толико подијелити народ до истребљења. Зар је могуће да је ово друштво толико затровано? Али сво.

ОДГОВОРИТЕ