Šarović: BiH je na korak od članstva

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Mirko Šarović, izjavio je danas da je BiH na korak od članstva u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/ u ovoj godini, nakon 20 godina pregovora.

Bosna i Hercegovina 03.07.2018 | 16:03
Šarović: BiH je na korak od članstva
Prema njegovim riječima, nakon nedavnog potpisivanja bilateralanog sporazuma sa Brazilom, započeti su bilateralni pregovori i sa Rusijom, koja je jedina preostala zemlja sa kojom pregovori nisu završeni.

"Imali smo dobre pregovore i napredovali smo, a, ako bude sreće i kroz Savjet ministara prođe odluka o kvalitetu tečnih naftnih goriva, otvaraju nam se perspektive da završimo pregovore i sa Rusijom i da ostvarimo cilj - članstvo u STO u ovoj godini", rekao je Šarović za BN TV.

Šarović je naveo da donošenje ove odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva u Savjetu ministara neće biti lako, s obzirom na velike interese i zainteresovanost širu od samo naftnog sektora.

Ako to bude uspješno, on smatra da je BiH, nakon punih 20 godina pregovora, na korak od cilja i članstva u STO u ovoj godini.

Komentarišući zahtjev poljoprivrednika da se u BiH na neko vrijeme zaustavi uvoz pšenice dok se ne otkupi domaća proizvodnja, Šarović je rekao da je teško donijeti takvu odluku i da je za tako nešto potrebna opšta saglasnost o tom pitanju.

(BN/Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

To

03.07.2018 14:54

Samo napred SDS

ODGOVORITE
Name

Glas naroda

03.07.2018 16:30

Ministre gde je izvoz mesa,isocna BiH nema kome da proda ovece poljoprivrednici vape za pomoc.Urazumi se vec jednom.

Name

Re Glas

03.07.2018 16:41

Nisi ti glas naroda nego bot crvene sekte

Name

Baja

03.07.2018 15:05

Imas li ti pecat od snsda za to?

ODGOVORITE
Name

yo

03.07.2018 15:24

Samo naprjed

ODGOVORITE
Name

Sa strane

03.07.2018 15:44

Za malo!

ODGOVORITE
Name

Neeeee

03.07.2018 16:52

Ulazak STO znači ozakonjenje proizvodnje i prometa GMO.Da se nelažemo toga ima i sada,ali se radi.Za one destruktivne samo obavještenje da ta proizvodnja 30% skuplja,da na tom zemljištu više ništa nemožete gajiti već samo to GMO sjeme.To što ta hrana loše djeluje na ljude to vas je baš briga.Uvozi se GMO sojina sačma pa se hrane krave,pilići,koke nosilje,svinje pa putem mlijeka,pilećeg,junećeg,svinjskog mesa pa imate mutacije u organizmu i dobijete djecu sa mutacijima. Nutella je GMO ,ali je kupujete djeci jer je to fensi,a ne domaće koje je aut.Pa onda pozovite broj za liječenje male djece jer je pri rođenju ili ranom djetinjstvu uočene genetske anomalije,pa morate posebne predškolske,školske institucije.Ako može GMO legalizujte marihuanu,LSD ,pa kada se trujete da imate širok izbor i da je sve legalno dostupno jer nema razlike.Šta ćemo mi u STO kada nemamo ni 10% proizvodnje koje smo imali do 1992,a i tada smo bili beznačajni u svjetskim okvirima.Šta to mi možemo izvoziti da nam ulazak u STO to omogućava,a prije nismo to mogli.Recite nam da je to naredba jer smo okupirana zemlja i da mi kao zemlja koje nema relevantne laboratorije za ispitivanje hrane ili bilo koje druge robe,pa kao takvi nismo podobni nigdje,ali za ovu stvar je dobro jer nam može do polica u marketima i pijacama ući smeće od kvaliteta.

Name

Rezultat

03.07.2018 16:04

Samo sa ovakvim ljudima mozemo naprijed...

ODGOVORITE
Name

Global zitizen

03.07.2018 17:01

Radi Sarovic svoj posao i svaka njemu i slicnima cast . Ima mnogo odgovornih politicara , postenih ljudi. Ljudi sa vizijom neke svjetlije buducnosti. Treba im dati maksimalnu podrsku.

ODGOVORITE
Name

Dire Straits

03.07.2018 20:17

Pšenica. Otkup. Čitajte šta je rekao Šarović, najbolji ministar svih vremena. I ćutite. A pljujete po Vladi RS zbog pšenice i otkupne cjene danima. Zar je moguće da su svi naši političari, inače lopovi, uspjeli toliko podijeliti narod do istrebljenja. Zar je moguće da je ovo društvo toliko zatrovano? Ali svo.

ODGOVORITE