СП: Кикановић промашио побједу у Белгији!

"Змајеви" су у Белгији одиграли веома борбено, вратили се након 16 поена заостатка у трећој четвртини и имали шут за побједу, али Елмедин Кикановић није био прецизан.

Кошарка 02.07.2018 | 23:10
СП: Кикановић промашио побједу у Белгији!
Након бламаже против Француза много боља представа "Змајева" у Антверпену, али ће "змајеви" ипак у другу фазу квалификације пренијети двије побједе.

Изабраници Душка Вујошевића су упркос јако лошем шуту са линије слободних бацања (19/36) у посљедњем кварталу ухватили прикључак и дошли у позицију да "украду" побједу у Белгији. Ипак, Елмедин Кикановић, који је постигао 24 поена и покупио 9 скокова, није био прецизан са линије за три поена:

БЕЛГИЈА - БИХ 79:77 (19:18, 20:19, 23:18, 17:22)!

Након изједначене борбе у првој четвртини, Белгијанци су предвођени Семом Ван Росомом отишли на десет поена предности, али је БиХ са неколико добрих одбрана и паметних рјешења у нападу успјела да на одмор оде са само два поена заостатка, 39:37.

Ипак, добру игру из другог квартала "змајеви" су оставили у свлачионици.

Бх. кошаркаши су ушли доста млако у друго полувријеме па су Белгијанци брзо стигли до двоцифрене предности која је у једном тренутку износила и 16 поена (59:43). Ипак, изабраници Душка Вујошевића су крајем треће четвртине успјели да се врате. Един Атић је погодио тек другу тројку на вечерашњој утакмици па се у четврту дионицу се ушло при резултату 62:55 за домаћине.

Ипак, први поени у посљедња два минута су виђени на 25 секунди до краја утакмице када је Белгија је отишла на четири разлике , да би након тога Атић погодио тројку за само један поен заостатка. Кикановић је потом имао два слободна бацања за продужетак, али је промашио друго. Белгијанци су након тога погодили једно слободно бацање, а Кикановић је уз сирену пробао за три али је остало је 79:77 за Белгију.

Елмедин Кикановић је предводио БиХ са 24 поена, док је Един Атић утакмицу завршио са 16. Најбољи у редовима домаћина су би9ли Белгијанце Ван Росом и Кестело са по 20 поена.

БиХ је изборила пласман у другу рунду квалификација са омјером 2-4 и такмичиће се у групи К са Француском (6-0), Чешком (5-1), Русијом (3-3) , Финском (3-3) и Бугарском (2-4). Пласман на Мундобаскет ће изборити три првопласиране селекције, а БиХ неће играти против тимова с којим је већ одмјерила снаге (Француска и Русија).

ГРУПА Е, 6. КОЛО:

Белгија - БиХ 79:77
Русија - Француска 78:84

ТАБЕЛА: Француска 6-0, Русија 3-3, БиХ 3-3, Белгија 1-5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар