Побједа и за крај! Звезда је спремна за Летонију!

Црвено-бели уписали и четврту победу на припремама у Аустрији, укупно пету.  Звезда 5 од 5: Павков за крај савршених припрема, одбрана затегнута пред Лигу шампиона! Црвено-бели у Аустрији савладали и чешки Бохемијанс – 1:0.

Фудбал 02.07.2018 | 20:20
Побједа и за крај! Звезда је спремна за Летонију!
Црвена звезда - Бохемијанс 1:0 (0:0) за пет од пет изабраника Владана Милојевића током припрема за сезону 2018/19.

После селекције Ужица (2:1), црвено-бели су у Аустрији уписали још четири победе - Рид 2:0, Аполон 1:0, ЛАСК 2:1 и Бохемијанс 1:0 - и показали да потпуно спремни дочекују гостовање у Летонији, 11. јула против Спартакса у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Још једном су Звездини играчи одиграли врло добар меч, контролисали дешавања на терену и створили неколико добрих прилика, али је за разлику од претходних дуела, на погдак чекано све до последњег минута.

Стрелац је био Милан Павков, после сналажљиве реакције на центаршут Стефана Хајдина са десне стране.

Свој први наступ у црвено-белом дресу уписао је Лоренцо Ебисилио, који је одиграо првих 45 минута у улози централног везисте, са Мелегом поред себе, Јовичићем иза, а Беном и Милићем по боковима. Први утисак је да Холанђанину неће бити потребно много времена да се уклопи у нову средину. Неколико пута је запретио противничком голу и показао жељу да се наметне.

По обичају, тешко је "прочитати" Владана Милојевића и погодити тим који ће почети дуел са Спартаксом, али свакако се може рећи да су се током утакмица у Аустрији истакли Ел Фарду Бен, Немања Милић, Дејан Мелег и Бранко Јовичић, као и дефанзивци - Стојковић, Савић, Бабић, Гобељић и Хајдин (па и млади Алекса Терзић), који су капитулирали само једном - после врло дискутабилно досуђеног пенала за ЛАСК. Наравно, велике заслуге за успешну игру одбране има и голман Милан Борјан.

Што се тиче дуела са Бохемијансом, Звезда је играла у саставу: Борјан - Гобељић, Стојковић (74. Терзић), Бабић, Хајдин - Јовичић - Бен, Мелег (70. Павков), Ебисилио (46. Јевтовић), Милић (46. Срнић, 53. Крстичић) - Пешић (46. Стојиљковић, 79. Милијаш).

Срђан Бабић се вратио у тим после краће паузе због јаког ударца који је добио од играча Аполона, али је овај пут из истог разлога изостао Вујадин Савић, док су Славољуб Срнић и Никола Стојиљковић замењени иако су у игру ушли са клупе.

Експедиција Црвене звезде у уторак се враћа у Београд, а као што смо написали, прву утакмицу играће наредне среде (11. јул) у Риги против Спартакса.

И резултатски и играчки – успешно. Тако је изгледала генерална проба Црвене звезде уочи почетка нове сезоне. Првак Србије је у завршној контролни пред излазак на европску сцену савладао Бохемијанс (1:0) и тако на најбољи начин наговестио да спреман чека почетак квалификација за Лигу шампиона, до чијег почетка је остало само девет дана.

Тим Владана Милојевића се из Аустрије враћа са савршеним учинком, јер је после Рида (2:0), ЛАСК-а из Линца (3:1) и кипарског Аполона (1:0) савладао и седмопласирани тим минулог првенства Чешке. Надмоћну игру у другом полувремену крунисао је резервни нападач Милан Павков, поготком у претпоследњем минуту после убацивања с бока Стефана Хајдина – 1:0.

Била је то награда и за Павкова (после ефикасне сезоне вратио се са позајмице из нишког Радничког), али и за Звезду, јер је у већем делу утакмице оставила утисак тима коме је више стало да напада. Стварали су Београђани шансе, имали су их Ел Фарду Бен (трипут), новајлијле Дејан Мелег и Никола Стоиљковић, покушао је у финишу и иксусни Ненад Милијаш, што само сведочи о офанзивној оријентацији Милојевићевог тима, у коме се први пут после потписа нашао и Лоренцо Ебесилио, појачање из кипарског АПОЕЛ-а.

Други важан сегмент, којим би стручни штаб морао да буде задовољан, огледа се у чињеници да голман Милан Борјанскоро да није имао посла. За то је заслужна и за ову прилику истумбана одбрана (без Вујадина Савића и репрезентативца Милана Родића), а сам податак да је током боравка у Аустрији Звезда примила само један гол на четири сусрета (против ЛАСК-а) показује да је тај део тима "затегнут као струна". Додуше, тек би требало видети како ће све да изгледа у такмичарским утакмицама, а прва је на програму 11. јула у Риги, против првака Летоније, Спартакса из Јурмале.

Звезда је меч са Бохемијансом почела у саставу: Борјан - Гобељић, Стојковић, Бабић, Хајдин - Јовичић, Мелег – Милић, Ебисилио, Бен – Пешић. Играли су још: Јевтовић, Терзић, Павков, Стоиљковић, Милијаш.

Пре овог сусрета, тим са Маракане је савладао и селекцију Ужица (2:1), што значи да има савршен учинак од пет победа из исто толико утакмица у припремном пеироду, уз гол-разлику 9:2.

ФОТО: Стар спорт

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар