Pobjeda i za kraj! Zvezda je spremna za Letoniju!

Crveno-beli upisali i četvrtu pobedu na pripremama u Austriji, ukupno petu.  Zvezda 5 od 5: Pavkov za kraj savršenih priprema, odbrana zategnuta pred Ligu šampiona! Crveno-beli u Austriji savladali i češki Bohemijans – 1:0.

Fudbal 02.07.2018 | 20:20
Pobjeda i za kraj! Zvezda je spremna za Letoniju!
Crvena zvezda - Bohemijans 1:0 (0:0) za pet od pet izabranika Vladana Milojevića tokom priprema za sezonu 2018/19.

Posle selekcije Užica (2:1), crveno-beli su u Austriji upisali još četiri pobede - Rid 2:0, Apolon 1:0, LASK 2:1 i Bohemijans 1:0 - i pokazali da potpuno spremni dočekuju gostovanje u Letoniji, 11. jula protiv Spartaksa u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Još jednom su Zvezdini igrači odigrali vrlo dobar meč, kontrolisali dešavanja na terenu i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je za razliku od prethodnih duela, na pogdak čekano sve do poslednjeg minuta.

Strelac je bio Milan Pavkov, posle snalažljive reakcije na centaršut Stefana Hajdina sa desne strane.

Svoj prvi nastup u crveno-belom dresu upisao je Lorenco Ebisilio, koji je odigrao prvih 45 minuta u ulozi centralnog veziste, sa Melegom pored sebe, Jovičićem iza, a Benom i Milićem po bokovima. Prvi utisak je da Holanđaninu neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi u novu sredinu. Nekoliko puta je zapretio protivničkom golu i pokazao želju da se nametne.

Po običaju, teško je "pročitati" Vladana Milojevića i pogoditi tim koji će početi duel sa Spartaksom, ali svakako se može reći da su se tokom utakmica u Austriji istakli El Fardu Ben, Nemanja Milić, Dejan Meleg i Branko Jovičić, kao i defanzivci - Stojković, Savić, Babić, Gobeljić i Hajdin (pa i mladi Aleksa Terzić), koji su kapitulirali samo jednom - posle vrlo diskutabilno dosuđenog penala za LASK. Naravno, velike zasluge za uspešnu igru odbrane ima i golman Milan Borjan.

Što se tiče duela sa Bohemijansom, Zvezda je igrala u sastavu: Borjan - Gobeljić, Stojković (74. Terzić), Babić, Hajdin - Jovičić - Ben, Meleg (70. Pavkov), Ebisilio (46. Jevtović), Milić (46. Srnić, 53. Krstičić) - Pešić (46. Stojiljković, 79. Milijaš).

Srđan Babić se vratio u tim posle kraće pauze zbog jakog udarca koji je dobio od igrača Apolona, ali je ovaj put iz istog razloga izostao Vujadin Savić, dok su Slavoljub Srnić i Nikola Stojiljković zamenjeni iako su u igru ušli sa klupe.

Ekspedicija Crvene zvezde u utorak se vraća u Beograd, a kao što smo napisali, prvu utakmicu igraće naredne srede (11. jul) u Rigi protiv Spartaksa.

I rezultatski i igrački – uspešno. Tako je izgledala generalna proba Crvene zvezde uoči početka nove sezone. Prvak Srbije je u završnoj kontrolni pred izlazak na evropsku scenu savladao Bohemijans (1:0) i tako na najbolji način nagovestio da spreman čeka početak kvalifikacija za Ligu šampiona, do čijeg početka je ostalo samo devet dana.

Tim Vladana Milojevića se iz Austrije vraća sa savršenim učinkom, jer je posle Rida (2:0), LASK-a iz Linca (3:1) i kiparskog Apolona (1:0) savladao i sedmoplasirani tim minulog prvenstva Češke. Nadmoćnu igru u drugom poluvremenu krunisao je rezervni napadač Milan Pavkov, pogotkom u pretposlednjem minutu posle ubacivanja s boka Stefana Hajdina – 1:0.

Bila je to nagrada i za Pavkova (posle efikasne sezone vratio se sa pozajmice iz niškog Radničkog), ali i za Zvezdu, jer je u većem delu utakmice ostavila utisak tima kome je više stalo da napada. Stvarali su Beograđani šanse, imali su ih El Fardu Ben (triput), novajlijle Dejan Meleg i Nikola Stoiljković, pokušao je u finišu i iksusni Nenad Milijaš, što samo svedoči o ofanzivnoj orijentaciji Milojevićevog tima, u kome se prvi put posle potpisa našao i Lorenco Ebesilio, pojačanje iz kiparskog APOEL-a.

Drugi važan segment, kojim bi stručni štab morao da bude zadovoljan, ogleda se u činjenici da golman Milan Borjanskoro da nije imao posla. Za to je zaslužna i za ovu priliku istumbana odbrana (bez Vujadina Savića i reprezentativca Milana Rodića), a sam podatak da je tokom boravka u Austriji Zvezda primila samo jedan gol na četiri susreta (protiv LASK-a) pokazuje da je taj deo tima "zategnut kao struna". Doduše, tek bi trebalo videti kako će sve da izgleda u takmičarskim utakmicama, a prva je na programu 11. jula u Rigi, protiv prvaka Letonije, Spartaksa iz Jurmale.

Zvezda je meč sa Bohemijansom počela u sastavu: Borjan - Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin - Jovičić, Meleg – Milić, Ebisilio, Ben – Pešić. Igrali su još: Jevtović, Terzić, Pavkov, Stoiljković, Milijaš.

Pre ovog susreta, tim sa Marakane je savladao i selekciju Užica (2:1), što znači da ima savršen učinak od pet pobeda iz isto toliko utakmica u pripremnom peirodu, uz gol-razliku 9:2.

FOTO: Star sport

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar