Интервју - Вазура поручио: Стојковић није на продају!

Генерални директор Партизана разговарао са новинарима о актуелном прелазном року, појачањима, али и евентуалним одласцима из клуба. "Стојке остаје", нагласио Вазура.

Фудбал 02.07.2018 | 23:45
Интервју - Вазура поручио: Стојковић није на продају!
Генерални директор Партизана Милош Вазура допутовао је у суботу увече у словеначки Птуј, где се вицешампион Србије већ девет дана припрема за почетак сезоне

Вест да је Владимир Стојковић за немачки "Кикер" најавио одлазак из Хумске, највише је занимала новинаре који прате припреме "парног ваљка". Међутим, Вазура, који се непосредно пред пут у Словенију видео са Партизановом "јединицом", одбацио је такву могућност.

"Срео сам се у суботу са Стојковићем. Има још три године уговор са Партизаном, у клубу је и не иде нигде!", поручио је генерални директор Партизана.

На питање да би црно-бели могли да наплате добре одбране репрезентативног голмана, Вазура одговара:

"Стојковић није на продају и немамо шта да наплатимо. У Партизану има играча који су на продају и који нису, он није. Имамо коректан однос с њим, Стојковић је један од стубова овог тима. Добио је слободне дана после Светског првенства и чим се мало одмори прикључиће се екипи и почиње да брани".

Челник Партизана причао је и о актуелном прелазном року. Партизан је овог лета довео четворицу играча. Из Спартака је стигао нападач Немања Николић, а из португалског Национала још један офанзивни фудбалер Рикардо Гомеш. Такође, "парни ваљак" се појачао и у одбрани. Нови десни бек је Румун Габријел Енаке, док је из Шпаније дошао штопер Марк Валијенте.

Вазура не искључује могућност да до краја прелазног рока стигне још један нови играч, али ће то у највећој мери зависити од продаје.

Немања Антонов је са црно-белима допутовао у Птуј на други део припрема, али је морао да се врати у матични Грасхоперс. Са Данилом Пантићем је ситуација, ипак, боља.

"Послали смо Швајцарцима нову понуду и чекамо њихов одговор од којег све зависи. За Пантића имамо папир Челсија у којем пише да желе да га оставе код нас. У току су преговори око детаља, јер има различитих начина по којима би он остао део Партизана, али најважније је да Челси то жели. Постоји чак и опција откупа, али битно је да остаје у Партизану", нагласио је Вазура.

Вазура је открио да у Партизан свакодневно стижу понуде за играче.

"Има разних понуда. За Марка Јанковића их добијамо свакодневно из Француске, Турске, Италије, Русије... Многи га желе. Имамо понуде за Леандре Тавамбу, Огњена Ожеговића...".

Бојан Остојић је био на Кипру, где је преговарао о трансферу из Партизана.

"Остојић је сада ту, има уговор још годину дана, али је добио дозволу да може да преговора. Није се вратио у Птуј, јер је Партизан још два дана у Словенији и глупо је да се враћа за тако кратко време. Остао је да тренира у Београду, добио је програм по којем се спрема. Ако се не договори, остаје са Партизаном".

Зоран Тошић је још један од првотимаца чији се одлазак из Партизана све чешће спомиње.

"Немамо за њега ништа конкретно. Зову и нас и Бамбија, распитују су. Битно је и да ли он жели да остане у Партизану, с којим има уговор још две године. Нећемо имати проблем да се договоримо с њим и његовим менаџером".

Вазура је причао и о суми коју би црно-бели требало да обезбеде у овом прелазном року.

"Потребно нам је да од трансфера у овом прелазном року обезбедимо око пет милиона евра. Е, сада, имамо играче које нећемо да продамо ни за шест-седам милиона."

Могући су и доласци до краја прелазбог рока.

"У случају продаје су могући, јер имамо пуно играча и не би било добро да се још гомилају. Најбитније да смо испоштовали договор и појачања довели до одласка на припреме, а у међувремену су добили и сертификат за Рикарда."

Горан Закарић?

"Партизан га жели и он жели у Партизан. По жељи је стручног штаба. Договор стоји и мислим да ће врло брзо да се реши", рекао је Вазура. 

Партизан се, према речима генералног менаџера, неће ослањати на новац који би црно-беле чекао евентуалним пласманом у Лигу Европе.

Циљ "парног ваљка" јесте пласман у масовније УЕФА такмичењем али би било неозбиљно да црно-бели пре него што изборе наступ у групној фази рачунају на так новац.

"Као прошле године такмичење у Европи почињемо из Црне Горе. Волим Црну Гору и Партизан тамо има јако много навијача, поготово у Никшићу. Биће као да играмо на домаћем терену. Позивам навијаче да на трибинама избегну пароле и песме на политичкој и националној основи, јер не желимо да будемо кажњени у некој важној утакмици. Видели смо против Видеотона како је то ружно... Морају да схвате да је Партизан одговоран за своје навијаче и на гостујућем терену и сви који буду на нашој трибини морају да поштују правила и да не нашкоде Партизану. Много смо новца потрошили на казне и време је да престанемо губимо новац на такве казне УЕФА", додао је челник Партизана.

Вазура је рекао да ће Партизану у наредној сезони приоритет бити титула у Суперлиги Србије.

"Пратимо и на који начин се појачава Црвена звезда, а знамо и да они прате наш прелазни рок. Они доводе добра појачања, али и ми смо ангажовали квалитетне фудбалере, дошао нам је и Шпанац. Ове сезоне не бранимо два трофеја и мислим да ће нам бити лакше у борби за шампиона", оценио је млади директор.

Он је нагласио да се питање око останка Мирослава Ђукића ниједног тренутка није постављало и да је Партизан сада јачи, јер има тренера који је добро сагледао ситуацију у српском фудбалу. 

"Ђукић данас боље зна нашу лигу него кад је дошао пре годину дана. Очекујемо добар почетак првенства и да све буде како треба. За нијансу ће нам бити лакше у борби за титулу", рекао је Вазура.

На Мундијалу смо имали прлику да на делу видимо ВАР технологију, на чијем је увођењу у Суперлиги Србије Партизан једини инсистирао прошле сезоне.

"Пре сваке седнице Суперлиге тражили смо увођење ВАР технологије у српском фудбалу и тако ћемо наставити. У питању је скупа ствар, али једном ће морати то да се уради."

Дошло је до промена у судијској организацији, али Вазура није желео много да се задржи на тој теми.

"Очигледно да претходна Судијска комисија није ваљала када се променила. Очекујемо да нова буде боља. Судије су људи и греше, тако ће бити и у новој сезони, али важно је да нема намерних грешака."

Да не буде опет хапшења?

"То не бих да коменатришем, наплаћали смо се казни", подвукао је Милош Вазура.

Финансијско стање Партизана

"Није лоша финансијска ситуација у клубу, уобичајена за ово доба године. Измирујемо обавезе и чекамо крај прелазног рока. Обезбедили смо новац да можемо да функционишемо. Надам се да ћемо већ следеће недеље да реализујемо неке трансфере, тако да могу само да кажем да је финансијска ситуација стабилна."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар