Intervju - Vazura poručio: Stojković nije na prodaju!

Generalni direktor Partizana razgovarao sa novinarima o aktuelnom prelaznom roku, pojačanjima, ali i eventualnim odlascima iz kluba. "Stojke ostaje", naglasio Vazura.

Fudbal 02.07.2018 | 23:45
Intervju - Vazura poručio: Stojković nije na prodaju!
Generalni direktor Partizana Miloš Vazura doputovao je u subotu uveče u slovenački Ptuj, gde se vicešampion Srbije već devet dana priprema za početak sezone

Vest da je Vladimir Stojković za nemački "Kiker" najavio odlazak iz Humske, najviše je zanimala novinare koji prate pripreme "parnog valjka". Međutim, Vazura, koji se neposredno pred put u Sloveniju video sa Partizanovom "jedinicom", odbacio je takvu mogućnost.

"Sreo sam se u subotu sa Stojkovićem. Ima još tri godine ugovor sa Partizanom, u klubu je i ne ide nigde!", poručio je generalni direktor Partizana.

Na pitanje da bi crno-beli mogli da naplate dobre odbrane reprezentativnog golmana, Vazura odgovara:

"Stojković nije na prodaju i nemamo šta da naplatimo. U Partizanu ima igrača koji su na prodaju i koji nisu, on nije. Imamo korektan odnos s njim, Stojković je jedan od stubova ovog tima. Dobio je slobodne dana posle Svetskog prvenstva i čim se malo odmori priključiće se ekipi i počinje da brani".

Čelnik Partizana pričao je i o aktuelnom prelaznom roku. Partizan je ovog leta doveo četvoricu igrača. Iz Spartaka je stigao napadač Nemanja Nikolić, a iz portugalskog Nacionala još jedan ofanzivni fudbaler Rikardo Gomeš. Takođe, "parni valjak" se pojačao i u odbrani. Novi desni bek je Rumun Gabrijel Enake, dok je iz Španije došao štoper Mark Valijente.

Vazura ne isključuje mogućnost da do kraja prelaznog roka stigne još jedan novi igrač, ali će to u najvećoj meri zavisiti od prodaje.

Nemanja Antonov je sa crno-belima doputovao u Ptuj na drugi deo priprema, ali je morao da se vrati u matični Grashopers. Sa Danilom Pantićem je situacija, ipak, bolja.

"Poslali smo Švajcarcima novu ponudu i čekamo njihov odgovor od kojeg sve zavisi. Za Pantića imamo papir Čelsija u kojem piše da žele da ga ostave kod nas. U toku su pregovori oko detalja, jer ima različitih načina po kojima bi on ostao deo Partizana, ali najvažnije je da Čelsi to želi. Postoji čak i opcija otkupa, ali bitno je da ostaje u Partizanu", naglasio je Vazura.

Vazura je otkrio da u Partizan svakodnevno stižu ponude za igrače.

"Ima raznih ponuda. Za Marka Jankovića ih dobijamo svakodnevno iz Francuske, Turske, Italije, Rusije... Mnogi ga žele. Imamo ponude za Leandre Tavambu, Ognjena Ožegovića...".

Bojan Ostojić je bio na Kipru, gde je pregovarao o transferu iz Partizana.

"Ostojić je sada tu, ima ugovor još godinu dana, ali je dobio dozvolu da može da pregovora. Nije se vratio u Ptuj, jer je Partizan još dva dana u Sloveniji i glupo je da se vraća za tako kratko vreme. Ostao je da trenira u Beogradu, dobio je program po kojem se sprema. Ako se ne dogovori, ostaje sa Partizanom".

Zoran Tošić je još jedan od prvotimaca čiji se odlazak iz Partizana sve češće spominje.

"Nemamo za njega ništa konkretno. Zovu i nas i Bambija, raspituju su. Bitno je i da li on želi da ostane u Partizanu, s kojim ima ugovor još dve godine. Nećemo imati problem da se dogovorimo s njim i njegovim menadžerom".

Vazura je pričao i o sumi koju bi crno-beli trebalo da obezbede u ovom prelaznom roku.

"Potrebno nam je da od transfera u ovom prelaznom roku obezbedimo oko pet miliona evra. E, sada, imamo igrače koje nećemo da prodamo ni za šest-sedam miliona."

Mogući su i dolasci do kraja prelazbog roka.

"U slučaju prodaje su mogući, jer imamo puno igrača i ne bi bilo dobro da se još gomilaju. Najbitnije da smo ispoštovali dogovor i pojačanja doveli do odlaska na pripreme, a u međuvremenu su dobili i sertifikat za Rikarda."

Goran Zakarić?

"Partizan ga želi i on želi u Partizan. Po želji je stručnog štaba. Dogovor stoji i mislim da će vrlo brzo da se reši", rekao je Vazura. 

Partizan se, prema rečima generalnog menadžera, neće oslanjati na novac koji bi crno-bele čekao eventualnim plasmanom u Ligu Evrope.

Cilj "parnog valjka" jeste plasman u masovnije UEFA takmičenjem ali bi bilo neozbiljno da crno-beli pre nego što izbore nastup u grupnoj fazi računaju na tak novac.

"Kao prošle godine takmičenje u Evropi počinjemo iz Crne Gore. Volim Crnu Goru i Partizan tamo ima jako mnogo navijača, pogotovo u Nikšiću. Biće kao da igramo na domaćem terenu. Pozivam navijače da na tribinama izbegnu parole i pesme na političkoj i nacionalnoj osnovi, jer ne želimo da budemo kažnjeni u nekoj važnoj utakmici. Videli smo protiv Videotona kako je to ružno... Moraju da shvate da je Partizan odgovoran za svoje navijače i na gostujućem terenu i svi koji budu na našoj tribini moraju da poštuju pravila i da ne naškode Partizanu. Mnogo smo novca potrošili na kazne i vreme je da prestanemo gubimo novac na takve kazne UEFA", dodao je čelnik Partizana.

Vazura je rekao da će Partizanu u narednoj sezoni prioritet biti titula u Superligi Srbije.

"Pratimo i na koji način se pojačava Crvena zvezda, a znamo i da oni prate naš prelazni rok. Oni dovode dobra pojačanja, ali i mi smo angažovali kvalitetne fudbalere, došao nam je i Španac. Ove sezone ne branimo dva trofeja i mislim da će nam biti lakše u borbi za šampiona", ocenio je mladi direktor.

On je naglasio da se pitanje oko ostanka Miroslava Đukića nijednog trenutka nije postavljalo i da je Partizan sada jači, jer ima trenera koji je dobro sagledao situaciju u srpskom fudbalu. 

"Đukić danas bolje zna našu ligu nego kad je došao pre godinu dana. Očekujemo dobar početak prvenstva i da sve bude kako treba. Za nijansu će nam biti lakše u borbi za titulu", rekao je Vazura.

Na Mundijalu smo imali prliku da na delu vidimo VAR tehnologiju, na čijem je uvođenju u Superligi Srbije Partizan jedini insistirao prošle sezone.

"Pre svake sednice Superlige tražili smo uvođenje VAR tehnologije u srpskom fudbalu i tako ćemo nastaviti. U pitanju je skupa stvar, ali jednom će morati to da se uradi."

Došlo je do promena u sudijskoj organizaciji, ali Vazura nije želeo mnogo da se zadrži na toj temi.

"Očigledno da prethodna Sudijska komisija nije valjala kada se promenila. Očekujemo da nova bude bolja. Sudije su ljudi i greše, tako će biti i u novoj sezoni, ali važno je da nema namernih grešaka."

Da ne bude opet hapšenja?

"To ne bih da komenatrišem, naplaćali smo se kazni", podvukao je Miloš Vazura.

Finansijsko stanje Partizana

"Nije loša finansijska situacija u klubu, uobičajena za ovo doba godine. Izmirujemo obaveze i čekamo kraj prelaznog roka. Obezbedili smo novac da možemo da funkcionišemo. Nadam se da ćemo već sledeće nedelje da realizujemo neke transfere, tako da mogu samo da kažem da je finansijska situacija stabilna."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar