Дејан Јовељић Тутоспортов кандидат за Златног дечка!

Хрвата колико хоћеш, мада сви знамо коме иде награда…! Да се не лажемо.

Фудбал 02.07.2018 | 22:00
Дејан Јовељић Тутоспортов кандидат за Златног дечка!
Некад Лазар Марковић, Андрија Живковић, Сергеј Милинковић Савић, Немања Максимовић и Марко Грујић. У последње две сезоне – Дејан Јовељић! Млади нападач Црвене звезде и другу годину узастопце уврштен је на листу 100 кандидата за престижно Тутоспортово признање Златни дечко, који торински лист уручује најбољем младом играчу Европе.

Ове сезоне излазно годиште је 1998, па су ту и нека већ призната имена у сениорској конкуренцији, попут летошње аквизиције Роме Џастина Клајверта, Интеровог Јана Карамоа, Борусијиног Александра Исака, Реаловог Ашрафа Хакимија, па Диога Далота, кога је управо упецао Манчестер јунајтед, Ајаксовог вундеркинга Матијса де Лигта, Милановог Патрика Кутронеа, Трента Александар Арнолда из Ливерпула илиУсема Уара из лионског Олимпика.

Наравно и Килијана Мбапеа, прошлогодишњег добитника који ни овог пута објективно нема конкуренцију, посебно после блиставе партије против Аргентине на Мундијалу у Русији. Сва је прилика дакле да ће ас Пари Сен Жермена постати први играч који ће успети да одбрани награду у чијој додели учествују и други најугледнији европски, углавном спортски листови какви су мадридска Марка, каталонски Мундо Депортиво, португалска А Бола, па француски Екип и Франс фудбал, грчка Та Неа, руски Спорт Експрес, холандски Де Телеграф, британски Тајмс.

Што се тиче фудбалера из региона, ту је Барселонин Црногорац Лазар Царевић, Словенац из Штурма Санди Ловрић, док су већ по обичају најбројнији Хрвати. Давор Ловрен, сада у Фортуни из Дизелдорфа, па двојац загребачког Динама Никола Моро – Борна Соса, Фабијан Бенко из Бајерна, не рачунамо овде Кристијана Пулишића, који је прихватио дрес САД.

Било како, лепо признање за све њих, али да се не лажемо – Мбапе је ову конкуренцију одавно прерастао.

Досадашњи победници:

2003 – Рафаел ван дер Варт (Ајакс)
2004 – Вејн Руни (Манчестер јунајтед)
2005 – Лионел Меси (Барселона)
2006 – Сеск Фабрегас (Арсенал)
2007 – Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид)
2008 – Андерсон (Манчестер јунајтед)
2009 – Алешандре Пато (Милан)
2010 – Марио Балотели (Манчестер Сити)
2011 – Марио Геце (Борусија Дортмунд)
2012 – Иско (Малага)
2013 – Пол Погба (Јувентус)
2014 – Рахим Стерлинг (Ливерпул)
2015 - Антони Марсијал (Манчестер јунајтед)
2016  - Ренато Санчес (Бајерн Минхен)
2017 – Килијан Мбапе (Монако/ПСЖ)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар