Dejan Joveljić Tutosportov kandidat za Zlatnog dečka!

Hrvata koliko hoćeš, mada svi znamo kome ide nagrada…! Da se ne lažemo.

Fudbal 02.07.2018 | 22:00
Dejan Joveljić Tutosportov kandidat za Zlatnog dečka!
Nekad Lazar Marković, Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović i Marko Grujić. U poslednje dve sezone – Dejan Joveljić! Mladi napadač Crvene zvezde i drugu godinu uzastopce uvršten je na listu 100 kandidata za prestižno Tutosportovo priznanje Zlatni dečko, koji torinski list uručuje najboljem mladom igraču Evrope.

Ove sezone izlazno godište je 1998, pa su tu i neka već priznata imena u seniorskoj konkurenciji, poput letošnje akvizicije Rome Džastina Klajverta, Interovog Jana Karamoa, Borusijinog Aleksandra Isaka, Realovog Ašrafa Hakimija, pa Dioga Dalota, koga je upravo upecao Mančester junajted, Ajaksovog vunderkinga Matijsa de Ligta, Milanovog Patrika Kutronea, Trenta Aleksandar Arnolda iz Liverpula iliUsema Uara iz lionskog Olimpika.

Naravno i Kilijana Mbapea, prošlogodišnjeg dobitnika koji ni ovog puta objektivno nema konkurenciju, posebno posle blistave partije protiv Argentine na Mundijalu u Rusiji. Sva je prilika dakle da će as Pari Sen Žermena postati prvi igrač koji će uspeti da odbrani nagradu u čijoj dodeli učestvuju i drugi najugledniji evropski, uglavnom sportski listovi kakvi su madridska Marka, katalonski Mundo Deportivo, portugalska A Bola, pa francuski Ekip i Frans fudbal, grčka Ta Nea, ruski Sport Ekspres, holandski De Telegraf, britanski Tajms.

Što se tiče fudbalera iz regiona, tu je Barselonin Crnogorac Lazar Carević, Slovenac iz Šturma Sandi Lovrić, dok su već po običaju najbrojniji Hrvati. Davor Lovren, sada u Fortuni iz Dizeldorfa, pa dvojac zagrebačkog Dinama Nikola Moro – Borna Sosa, Fabijan Benko iz Bajerna, ne računamo ovde Kristijana Pulišića, koji je prihvatio dres SAD.

Bilo kako, lepo priznanje za sve njih, ali da se ne lažemo – Mbape je ovu konkurenciju odavno prerastao.

Dosadašnji pobednici:

2003 – Rafael van der Vart (Ajaks)
2004 – Vejn Runi (Mančester junajted)
2005 – Lionel Mesi (Barselona)
2006 – Sesk Fabregas (Arsenal)
2007 – Serhio Aguero (Atletiko Madrid)
2008 – Anderson (Mančester junajted)
2009 – Alešandre Pato (Milan)
2010 – Mario Baloteli (Mančester Siti)
2011 – Mario Gece (Borusija Dortmund)
2012 – Isko (Malaga)
2013 – Pol Pogba (Juventus)
2014 – Rahim Sterling (Liverpul)
2015 - Antoni Marsijal (Mančester junajted)
2016  - Renato Sančes (Bajern Minhen)
2017 – Kilijan Mbape (Monako/PSŽ)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar