"Федерер је био дериште које је ломило рекете за трен ока!"

Роџер Федерер је познат као веома миран играч на терену који успева да контролише емоције, али сви знамо да није био такав у раним данима каријере.

Тенис 02.07.2018 | 19:30
"Федерер је био дериште које је ломило рекете за трен ока!"
Швајцарац је тешко контролисао карактер и често "дивљао" на терену, пре него што је успео да се смири.

Томе сведочи и изјава Мајка Накаџиме, некадашњек директора компаније "Најки", који је рекао да Федерер није био превише опрезан према опреми.

"Када сам упознао Роџера у сезони 1994/1995, само што је завршио јуниорску каријеру. Био је веома, веома талентован тенисер, али би ломио рекете у секунди. Није био Роџер Федерер којег сви знамо", рекао је Накаџима.

Описао је и један од њихових првих сусрета.

"Питао сам га једног дана да ли може да престане да буде дериште на туру и постане неко кога сви воле. Не постоји особа који мрзи тог момка, нико то није рекао. Питао сам га шта се десило".

Онда му је момак из Базела објаснио шта је у почетку утицало на његову промену понашања.

"Објаснио ми је да је постојао играч по имену Марат Сафин, Рус који је касније освојио Аустралијан опен, УС опен и био играч са којим се Роџер такмичио у једном од последњих јуниорских турнира. Био је то меч двојице најбољих на свету и Федерер је славио у два сета. Вратио се кући, погледао снимке који су показивали Роџера и Марата – двојицу 'лоших момака' тениса. Викали су, вриштали, ломили рекете и бацали ствари – то је био врхунац, ниједан добар ударац нису одиграли. Рекао ми је да је то тренутак у којем је осећао највећу срамоту и заклео се да се никада тако неће понашати. И није", закључио је некадашњи директор "Најкија".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар