"Federer je bio derište koje je lomilo rekete za tren oka!"

Rodžer Federer je poznat kao veoma miran igrač na terenu koji uspeva da kontroliše emocije, ali svi znamo da nije bio takav u ranim danima karijere.

Tenis 02.07.2018 | 19:30
"Federer je bio derište koje je lomilo rekete za tren oka!"
Švajcarac je teško kontrolisao karakter i često "divljao" na terenu, pre nego što je uspeo da se smiri.

Tome svedoči i izjava Majka Nakadžime, nekadašnjek direktora kompanije "Najki", koji je rekao da Federer nije bio previše oprezan prema opremi.

"Kada sam upoznao Rodžera u sezoni 1994/1995, samo što je završio juniorsku karijeru. Bio je veoma, veoma talentovan teniser, ali bi lomio rekete u sekundi. Nije bio Rodžer Federer kojeg svi znamo", rekao je Nakadžima.

Opisao je i jedan od njihovih prvih susreta.

"Pitao sam ga jednog dana da li može da prestane da bude derište na turu i postane neko koga svi vole. Ne postoji osoba koji mrzi tog momka, niko to nije rekao. Pitao sam ga šta se desilo".

Onda mu je momak iz Bazela objasnio šta je u početku uticalo na njegovu promenu ponašanja.

"Objasnio mi je da je postojao igrač po imenu Marat Safin, Rus koji je kasnije osvojio Australijan open, US open i bio igrač sa kojim se Rodžer takmičio u jednom od poslednjih juniorskih turnira. Bio je to meč dvojice najboljih na svetu i Federer je slavio u dva seta. Vratio se kući, pogledao snimke koji su pokazivali Rodžera i Marata – dvojicu 'loših momaka' tenisa. Vikali su, vrištali, lomili rekete i bacali stvari – to je bio vrhunac, nijedan dobar udarac nisu odigrali. Rekao mi je da je to trenutak u kojem je osećao najveću sramotu i zakleo se da se nikada tako neće ponašati. I nije", zaključio je nekadašnji direktor "Najkija".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar