Не играју звијезде, него тимови!

Испали Меси, ЦР7, Левандовски. . . ! Страшан би био тим направљен од великих звезда које су већ завршиле учешће на Мундијалу.

Фудбал 02.07.2018 | 00:00
Не играју звијезде, него тимови!
Први дан осмине финала Мундијала донео нам је и опроштај од две највеће звезде фудбалске данашњице – Лионела Месија и Кристијана Роналда. Први је са Аргентином испао у дуелу са Француском, док је други морао да призна пораз на мечу са расположеним Уругвајем. И на њиховим случајевима смо још једном најбоље видели да репрезентације њихових земаља нису имали превише користи од силне статистике и успеха који су имали на клупском плану.

А Меси и Роналдо су елиминацијом комплетирали и својеврстан скупоцени дрим тим састављен од играча који ће наставак Мундијала пратити путем телевизије. На папиру тај тим делује заиста моћно.

Уз Месија и Роналда ту је Мохамед Салах који је имао сезону из снова у дресу Ливерпула, довео је Црвене до финала Лиге шампиона, али Египат је зависио практично само од њега на Мундијалу и такмичење је завршио у групној фази. Мада, руку на срце, није баш ни било за очекивати да Египћани прођу даље у конкуренцији Уругваја и домаћина.

Шокантно испадање Немачке у групној фази донело нам је још двојицу чланове идеалне поставе. Ту јеЏошуа Кимих на десном беку и Тони Крос у везном реду. Није Кросу помогло ни то што је дао победоносни гол у дуелу са Швеђанима. На крају је чак био и толики баксуз да је додао лопту јужнокорејском играчу за гол и вођство од 1:0 и практично отворио врата пакла за Панцере.

Имамо и двојицу српских фудбалера у овом тиму – капитена Александра Коларова на левом беку и Немању Матића у везном реду. Ако је играч Роме био неко ко је мање-више оправдао очекивања, везиста Манчестер Јунајтеда је морао и могао боље.

У одбрани идеалног тима састављеног од елиминисаних играча још су и Португалац Пепе, мада се истакао против Уругваја изједначујућим голом, као и скупоцени Николас Отаменди, узданица Манчестер Ситија. Одбрана Гаучоса деловала је порозно као швајцарски сир и право је чудо како нису примили и још неки гол више.

Ову стартну поставу заокружићемо најбољим пољским фудбалером Робертом Левандовским. Тек у трећем колу групне фазе, када су већ испали, Пољаци су савладали Јапан да колико толико пробају да поправе утисак. Може да се каже да су испоштовали традицију и разочарали на великом такмичењу. И треба ли напоменути, ас минхенског Бајерна на Мундијалу није успео да постигне гол.

Али, ту није крај ове приче. Јер сваки тим мора да има и резерве. Па смо и за клупу одвојили шесторицу асова који су се опростили од мундијалских узбуђења на терену. Предводи их још један Немац, Мануел Нојер који је дуго паузирао па му је СП у Русији престављало шансу за повратак на терен. А сада ће свакако желети да што пре заборави на то.

Ту су и сенегалски нападач Садио Мане, који је свакако највећа звезда те селекције. Ипак, Африканци су испали у групној фази због већег броја жутих картона од Јапана. Кад смо код Африканаца, треба ту придодати и Нигеријца Виктора Мозеса иако су се храбри Супер Орлови добро борили у групи.

На прошлом Мундијалу Анхел ди Марија је, попут Месија, блистао, али је овај пут подбацио као и цела репрезентација Аргентине. Слична судбина задесила је и најзвучније име Марока, Мехдија Бенатију, с тим да је ова селекција већ у групној фази завршила такмичење. Списак резерви заокружићемо са првом звездом Јужне Кореје Соном.

Наравно, има ту још доста играча који би могли да се нађу на списку, попут Гонзала Игуаина, Паола Дибале, и остатка немачке репрезентације, али морали смо да се определимо за одређени број.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар