Ne igraju zvijezde, nego timovi!

Ispali Mesi, CR7, Levandovski. . . ! Strašan bi bio tim napravljen od velikih zvezda koje su već završile učešće na Mundijalu.

Fudbal 02.07.2018 | 00:00
Ne igraju zvijezde, nego timovi!
Prvi dan osmine finala Mundijala doneo nam je i oproštaj od dve najveće zvezde fudbalske današnjice – Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Prvi je sa Argentinom ispao u duelu sa Francuskom, dok je drugi morao da prizna poraz na meču sa raspoloženim Urugvajem. I na njihovim slučajevima smo još jednom najbolje videli da reprezentacije njihovih zemalja nisu imali previše koristi od silne statistike i uspeha koji su imali na klupskom planu.

A Mesi i Ronaldo su eliminacijom kompletirali i svojevrstan skupoceni drim tim sastavljen od igrača koji će nastavak Mundijala pratiti putem televizije. Na papiru taj tim deluje zaista moćno.

Uz Mesija i Ronalda tu je Mohamed Salah koji je imao sezonu iz snova u dresu Liverpula, doveo je Crvene do finala Lige šampiona, ali Egipat je zavisio praktično samo od njega na Mundijalu i takmičenje je završio u grupnoj fazi. Mada, ruku na srce, nije baš ni bilo za očekivati da Egipćani prođu dalje u konkurenciji Urugvaja i domaćina.

Šokantno ispadanje Nemačke u grupnoj fazi donelo nam je još dvojicu članove idealne postave. Tu jeDžošua Kimih na desnom beku i Toni Kros u veznom redu. Nije Krosu pomoglo ni to što je dao pobedonosni gol u duelu sa Šveđanima. Na kraju je čak bio i toliki baksuz da je dodao loptu južnokorejskom igraču za gol i vođstvo od 1:0 i praktično otvorio vrata pakla za Pancere.

Imamo i dvojicu srpskih fudbalera u ovom timu – kapitena Aleksandra Kolarova na levom beku i Nemanju Matića u veznom redu. Ako je igrač Rome bio neko ko je manje-više opravdao očekivanja, vezista Mančester Junajteda je morao i mogao bolje.

U odbrani idealnog tima sastavljenog od eliminisanih igrača još su i Portugalac Pepe, mada se istakao protiv Urugvaja izjednačujućim golom, kao i skupoceni Nikolas Otamendi, uzdanica Mančester Sitija. Odbrana Gaučosa delovala je porozno kao švajcarski sir i pravo je čudo kako nisu primili i još neki gol više.

Ovu startnu postavu zaokružićemo najboljim poljskim fudbalerom Robertom Levandovskim. Tek u trećem kolu grupne faze, kada su već ispali, Poljaci su savladali Japan da koliko toliko probaju da poprave utisak. Može da se kaže da su ispoštovali tradiciju i razočarali na velikom takmičenju. I treba li napomenuti, as minhenskog Bajerna na Mundijalu nije uspeo da postigne gol.

Ali, tu nije kraj ove priče. Jer svaki tim mora da ima i rezerve. Pa smo i za klupu odvojili šestoricu asova koji su se oprostili od mundijalskih uzbuđenja na terenu. Predvodi ih još jedan Nemac, Manuel Nojer koji je dugo pauzirao pa mu je SP u Rusiji prestavljalo šansu za povratak na teren. A sada će svakako želeti da što pre zaboravi na to.

Tu su i senegalski napadač Sadio Mane, koji je svakako najveća zvezda te selekcije. Ipak, Afrikanci su ispali u grupnoj fazi zbog većeg broja žutih kartona od Japana. Kad smo kod Afrikanaca, treba tu pridodati i Nigerijca Viktora Mozesa iako su se hrabri Super Orlovi dobro borili u grupi.

Na prošlom Mundijalu Anhel di Marija je, poput Mesija, blistao, ali je ovaj put podbacio kao i cela reprezentacija Argentine. Slična sudbina zadesila je i najzvučnije ime Maroka, Mehdija Benatiju, s tim da je ova selekcija već u grupnoj fazi završila takmičenje. Spisak rezervi zaokružićemo sa prvom zvezdom Južne Koreje Sonom.

Naravno, ima tu još dosta igrača koji bi mogli da se nađu na spisku, poput Gonzala Iguaina, Paola Dibale, i ostatka nemačke reprezentacije, ali morali smo da se opredelimo za određeni broj.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar