У једном дану испала обојица: Да ли ће се вратити?

Лионел Меси, па Кристијано Роналдо завршили су своје четврто учешће на Мундијалу у размаку од неколико сати.

Фудбал 01.07.2018 | 23:50
У једном дану испала обојица: Да ли ће се вратити?
Обележили су протеклих десет година светског фудбала и можда су се у истом дану опростили од сна о освајању Светског првенства.

Лионел Меси (31) испао је са Аргентином у утакмици против Француске, коју је обележио суперталентовани Килијан Мбапе. Аргентински чаробњак већ се опраштао од репрезентације због болних пораза, па се вратио да проба и у Русији да донесе својој нацији најважнији трофеј, али опет није успео.

Штавише, Меси је уочи актуелног турнира најавио и да ће се опростити од репрезентације ако не освоји Мундијал. "Ништа друго ми неће преостати", изјавио је овог пролећа и ако остане доследан неславно ће скинути дрес у којем је освојио златну медаљу на Олимпијским играма 2008 и утешно "сребро" у Бразилу 2014.

Неколико сати после њега, о одмору је почео да размишља и Кристијано Роналдо (33), јер није успео да спречи пораз Португалаца против Уругваја у другом мечу осмине финала. 

За разлику од Месија, "ЦР7" није давао дефинитивне најаве да ли ће и када завршити каријеру у дресу репрезентације, са којом је пре две године освојио Европско првенство у Француској. И њему, као и Месију, светска првенства остаће бар до даљег болна успомена.

С обзиром на то да је Меси прошлог викенда прославио 31. рођендан и да је добро познато колико Роналдо тренира, колико брине о свом телу и да говори каже се осећа као да има 23 године, можда и не било изненађење да их обојицу видимо и у Катару за четири године.

Да ли ће имати снагу и вољу да крену још једном?

Ево докле су стизали Меси и Роналдо на Мундијалима:

Меси:

Немачка 2006: четвртфинале
Јужна Африка 2010: четвртфинале
Бразил 2014: финале
Русија 2018: осмина финала 

Роналдо

Немачка 2006: полуфинале
Јужна Африка 2010: осмина финала
Бразил 2014: групна фаза
Русија 2018: осмина финала

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар