U jednom danu ispala obojica: Da li će se vratiti?

Lionel Mesi, pa Kristijano Ronaldo završili su svoje četvrto učešće na Mundijalu u razmaku od nekoliko sati.

Fudbal 01.07.2018 | 23:50
U jednom danu ispala obojica: Da li će se vratiti?
Obeležili su proteklih deset godina svetskog fudbala i možda su se u istom danu oprostili od sna o osvajanju Svetskog prvenstva.

Lionel Mesi (31) ispao je sa Argentinom u utakmici protiv Francuske, koju je obeležio supertalentovani Kilijan Mbape. Argentinski čarobnjak već se opraštao od reprezentacije zbog bolnih poraza, pa se vratio da proba i u Rusiji da donese svojoj naciji najvažniji trofej, ali opet nije uspeo.

Štaviše, Mesi je uoči aktuelnog turnira najavio i da će se oprostiti od reprezentacije ako ne osvoji Mundijal. "Ništa drugo mi neće preostati", izjavio je ovog proleća i ako ostane dosledan neslavno će skinuti dres u kojem je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2008 i utešno "srebro" u Brazilu 2014.

Nekoliko sati posle njega, o odmoru je počeo da razmišlja i Kristijano Ronaldo (33), jer nije uspeo da spreči poraz Portugalaca protiv Urugvaja u drugom meču osmine finala. 

Za razliku od Mesija, "CR7" nije davao definitivne najave da li će i kada završiti karijeru u dresu reprezentacije, sa kojom je pre dve godine osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj. I njemu, kao i Mesiju, svetska prvenstva ostaće bar do daljeg bolna uspomena.

S obzirom na to da je Mesi prošlog vikenda proslavio 31. rođendan i da je dobro poznato koliko Ronaldo trenira, koliko brine o svom telu i da govori kaže se oseća kao da ima 23 godine, možda i ne bilo iznenađenje da ih obojicu vidimo i u Kataru za četiri godine.

Da li će imati snagu i volju da krenu još jednom?

Evo dokle su stizali Mesi i Ronaldo na Mundijalima:

Mesi:

Nemačka 2006: četvrtfinale
Južna Afrika 2010: četvrtfinale
Brazil 2014: finale
Rusija 2018: osmina finala 

Ronaldo

Nemačka 2006: polufinale
Južna Afrika 2010: osmina finala
Brazil 2014: grupna faza
Rusija 2018: osmina finala

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar