Тадић: Да вратимо Ајакс у Лигу шампиона!

„Добра је ствар што имамо млад тим“, каже повратник у холандски фудбал.

Фудбал 02.07.2018 | 19:15
Тадић: Да вратимо Ајакс у Лигу шампиона!
Трансфер је вредан 11.400.000 евра, постао је важећи од данас, 1. јула, али Душан Тадић неће одмах морати у Амстердам, пошто су у Ајаксу свесни да је исцрпљен и да му је одмор – неопходан.

„Тек морам да одредим тачан датум кад ће нам се Душан придружити на припремама. Имао је дугу сезону, понајвише због тога што у Енглеској није било зимске паузе, а уз то је учествовао на Мундијалу. Потребан му је предах. Као на физичком, тако и менталном плану“, образложио је Ерик тен Хаг, шеф стручног штаба великана из Амстердама који Тадића види као замену за Хакима Зијеха, пошто се Мароканац за око 35.000.000 евра сели у Рому.

Сам Тадић је срећан што се враћа у холандски фудбал (играо за Гронинген и Твенте и у оба клуба био најбољи асистент Ередивизије), где се игра стално напред и где његове офанзивне карактеристике могу да дођу до изражаја.

„Спортски директор Марк Овермарс је био у контакту с мојим агентом, а ја сам лично причао са техничким директором Хенком Велдматеом и помоћним тренером Алфредом Шрудером. Обојица су одиграла важну улогу у мојој одлуци да пређем у Ајакс. Укључујући и Овермарса, наравно. Срећан сам што сам добио прилику да сарађујем са таквим људима“, рекао је наш репрезентативац.

На „Јохан Кројф арени“ очекују много од креативног везисте.

„Људи с којима сам причао имају добру визију будућности Ајакса. Разумеју фудбал, њихов циљ је да врате Ајакс где припада, у Лигу шампиопна и на трон у Холандији. Имамо млад тим, с неколико старијих играча, а сматрам да је то права ствар, да буде микс, како би ови што долазе имали од кога да уче“, допунио је Душан Тадић.

Иначе, прва препрека Ајакса на путу ка групној фази Лиге шампиона биће аустријски Штурм.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар