Tadić: Da vratimo Ajaks u Ligu šampiona!

„Dobra je stvar što imamo mlad tim“, kaže povratnik u holandski fudbal.

Fudbal 02.07.2018 | 19:15
Tadić: Da vratimo Ajaks u Ligu šampiona!
Transfer je vredan 11.400.000 evra, postao je važeći od danas, 1. jula, ali Dušan Tadić neće odmah morati u Amsterdam, pošto su u Ajaksu svesni da je iscrpljen i da mu je odmor – neophodan.

„Tek moram da odredim tačan datum kad će nam se Dušan pridružiti na pripremama. Imao je dugu sezonu, ponajviše zbog toga što u Engleskoj nije bilo zimske pauze, a uz to je učestvovao na Mundijalu. Potreban mu je predah. Kao na fizičkom, tako i mentalnom planu“, obrazložio je Erik ten Hag, šef stručnog štaba velikana iz Amsterdama koji Tadića vidi kao zamenu za Hakima Zijeha, pošto se Marokanac za oko 35.000.000 evra seli u Romu.

Sam Tadić je srećan što se vraća u holandski fudbal (igrao za Groningen i Tvente i u oba kluba bio najbolji asistent Eredivizije), gde se igra stalno napred i gde njegove ofanzivne karakteristike mogu da dođu do izražaja.

„Sportski direktor Mark Overmars je bio u kontaktu s mojim agentom, a ja sam lično pričao sa tehničkim direktorom Henkom Veldmateom i pomoćnim trenerom Alfredom Šruderom. Obojica su odigrala važnu ulogu u mojoj odluci da pređem u Ajaks. Uključujući i Overmarsa, naravno. Srećan sam što sam dobio priliku da sarađujem sa takvim ljudima“, rekao je naš reprezentativac.

Na „Johan Krojf areni“ očekuju mnogo od kreativnog veziste.

„Ljudi s kojima sam pričao imaju dobru viziju budućnosti Ajaksa. Razumeju fudbal, njihov cilj je da vrate Ajaks gde pripada, u Ligu šampiopna i na tron u Holandiji. Imamo mlad tim, s nekoliko starijih igrača, a smatram da je to prava stvar, da bude miks, kako bi ovi što dolaze imali od koga da uče“, dopunio je Dušan Tadić.

Inače, prva prepreka Ajaksa na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona biće austrijski Šturm.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar