Барса спрема појачање љета - Малколма Дилејнија!

Управа клуба спрема Светиславу Пешићу озбиљан тим, Кари хоће Американца с којим има добро искуство.

Кошарка 03.07.2018 | 08:30
Барса спрема појачање љета - Малколма Дилејнија!
Само неколико дана пошто је потврђено да ће Светислав Пешић остати на кормилу Барселоне још годину дана Барселонин ростер почео је да поприма контуре изгледа који би српском тренерском вуку највише одговарао.

Прва звезда Жалгириса Кевин Пангос прво је званично појачање, Саша Везенков и Петери Копонен су већ прецртани, ситуација са Хуан Карлосом Наваром је и даље прилично замршена, а Пешићева изричита жеља је даАнте Томић и Адријен Моерман добију нове уговоре и остану, без гаранција да ће бити чланови стартне петорке. Барселона, додуше, овог лета тражи још једног центра и квалитетног бомбардера, а док потрага још траје клупска управа спрема озбиљно појачање, можда и највеће у овом прелазном року - Малколма Дилејнија. 

Вест под вињетом "ексклузивно" јавља локални лист Спорт Каталоније, који тврди да је управа Барселоне већ ступила у контакт с представницима америчког шутера. Дилејни је однедавно слободан играч пошто је Атланта одлучила да с њим не продужи уговор. Наводно, од новог клуба тражи плату од 3.000.000 евра нето, што би га учинило једним од најплаћенијих играча у Европи! 

Барселона на плејмејкеру већ има страшну базу коју чине Тома Ертел и сада Кевин Пангос, а велики фокус стављен је на Дилејнија. То би Пешићу дало могућност да често меша карте и практично има двојицу плејмејкера на паркету у исто време, пошто би Ертел практично био једини класични плејмејкер у тој ротацији.Дилејни и Пангос се добро сналазе и као бекови. Барселона је однедавно и у преговорима са још једним квалитетним шутером - Кајлом Кјуриком (бек/крило), који би после годину дана у Зениту могао да се врати у Шпанију, где је претходно с великим успехом бранио боје Гран Канарије и Естудијантеса. Такође, саПауом Рибасом се преговара око новог уговора. 

Подсетимо, Дилејни и Пешић заједно су сарађивали и током сезоне 2013/14 у Бајерну и зато је Американац велика жеља популарног Карија. 

Барселона би могла да има изузетно конкурентан састав од јесени...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар