Barsa sprema pojačanje ljeta - Malkolma Dilejnija!

Uprava kluba sprema Svetislavu Pešiću ozbiljan tim, Kari hoće Amerikanca s kojim ima dobro iskustvo.

Košarka 03.07.2018 | 08:30
Barsa sprema pojačanje ljeta - Malkolma Dilejnija!
Samo nekoliko dana pošto je potvrđeno da će Svetislav Pešić ostati na kormilu Barselone još godinu dana Barselonin roster počeo je da poprima konture izgleda koji bi srpskom trenerskom vuku najviše odgovarao.

Prva zvezda Žalgirisa Kevin Pangos prvo je zvanično pojačanje, Saša Vezenkov i Peteri Koponen su već precrtani, situacija sa Huan Karlosom Navarom je i dalje prilično zamršena, a Pešićeva izričita želja je daAnte Tomić i Adrijen Moerman dobiju nove ugovore i ostanu, bez garancija da će biti članovi startne petorke. Barselona, doduše, ovog leta traži još jednog centra i kvalitetnog bombardera, a dok potraga još traje klupska uprava sprema ozbiljno pojačanje, možda i najveće u ovom prelaznom roku - Malkolma Dilejnija. 

Vest pod vinjetom "ekskluzivno" javlja lokalni list Sport Katalonije, koji tvrdi da je uprava Barselone već stupila u kontakt s predstavnicima američkog šutera. Dilejni je odnedavno slobodan igrač pošto je Atlanta odlučila da s njim ne produži ugovor. Navodno, od novog kluba traži platu od 3.000.000 evra neto, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u Evropi! 

Barselona na plejmejkeru već ima strašnu bazu koju čine Toma Ertel i sada Kevin Pangos, a veliki fokus stavljen je na Dilejnija. To bi Pešiću dalo mogućnost da često meša karte i praktično ima dvojicu plejmejkera na parketu u isto vreme, pošto bi Ertel praktično bio jedini klasični plejmejker u toj rotaciji.Dilejni i Pangos se dobro snalaze i kao bekovi. Barselona je odnedavno i u pregovorima sa još jednim kvalitetnim šuterom - Kajlom Kjurikom (bek/krilo), koji bi posle godinu dana u Zenitu mogao da se vrati u Španiju, gde je prethodno s velikim uspehom branio boje Gran Kanarije i Estudijantesa. Takođe, saPauom Ribasom se pregovara oko novog ugovora. 

Podsetimo, Dilejni i Pešić zajedno su sarađivali i tokom sezone 2013/14 u Bajernu i zato je Amerikanac velika želja popularnog Karija. 

Barselona bi mogla da ima izuzetno konkurentan sastav od jeseni...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar