Има једна ствар у којој су ''Орлови'' најбољи на Мундијалу...

Од пет репрезентација које су највише претрчале у првој фази СП - четири су елиминисане.

Фудбал 30.06.2018 | 23:00
Има једна ствар у којој су ''Орлови'' најбољи на Мундијалу...
Окрени обрни, наступ Орлова на Мундијалу у Русији, када се подвуле црта, за већину је ипак разочаравајући. Без обзира што су се наши момци часно опростили у мечу против Бразила, онај неуспех у судару са Швајцарцима и даље толико боли да све добро урађено успешно осенчи.  

Мало је онога чиме бисмо баш могли да се дичимо и што ћемо памтити по добру са руског турнира, али једна ствар поприлично нас је изненадила када је сведена статистика првог круга шампионата. Наиме, у колони "претрчани километри" Србија је однела победу?! Баш у том сегменту који нам је по предању вечито био камен спотицања и препрека да направимо "нешто велико". Звучи невероватно, али тако је. На три утакмице у групи изабраници Младена Крстајића превалили су укупно 339 километара, илити у просеку 113км по утакмици. После овог податка нико барем неће моћи да замери на борбености и хтењу Митровићу, Тадићу, Матићу и друговима.

(Мада ће се сигурно наћи и они који ће рећи да је то доста приземно схватање модерног спорта, пре свега фудбала. Има и оних који трче као "муве без главе", јелте...)

Српски играчи највише су претрчали против Швајцараца - 116 километра. Већу километражу за 90 и кусур минута забележила су само два тима - Руси на премијери и Јужнокорејци против Немачке у 3. колу. Занимљиво, када смо најмање трчали успели смо да победимо - против Костарике у 1. колу 109 километара. 

Иза Србије на овој занимљивој листи пласирала се Немачка, са 112км у просеку, а следе Русија, Аустралија, Египат... Шта нам још говори ова листа? Па рецимо да су много горе прошли баш ти који су највише трчали. Од ТОП 5 екипа са ове листе четири су елиминисане, а од првих 11, чак осам?! 

Канда се то враћа време мајстора лоптања? Питање за ширу дебату...  

НАПОМЕНА: У прве три колоне су километри претрчани у утакмицама у групи (прво, друго, треће коло), у четвртој је извучена просечна бројка. Црним словима обележене су селекције које су испале са Мундијала.

Било како било, занимљиво је и то да су рецимо Аргентинци на свакој утакмици трчали исто - 101 километар, односно да Јапанци баш и нису тако велики радници каквим их ми сматрамо. Пазите сад - последње место са свега 96км претрчаних у просеку.

Шалу на страну, размотрите добро табелу пред вама па сами извуците закључке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар